MENÜ

Blog

OCA

29

2024
Batarya Testi Yapmak Kolaylaştı

Her türlü şarj edilebilir bataryayı test etmenin en iyi yolu, Tektronix / Keithley'in batarya testi, batarya emülasyonu, batarya simülasyonu ve batarya modellemesi sağlayan yükseltilmiş KickStart Batarya Simülatörü Uygulaması ile başlamaktır.

Evlerimizde, fabrikalarımızda, masalarımızda, yollarımızda ve ceplerimizde bataryayla çalışan cihazların sayısı arttıkça, kullandığımız bataryaların sağlam ve güvenilir olmaya devam etmesi zorunludur.

Bataryayla çalışan dizüstü bilgisayarlar 1990'larda yaygınlaştı. Cep telefonları, hücresel telefonun başlangıcından beri (gerçekten 2000'li yıllarda akıllı telefonların piyasaya sürülmesiyle başlayan) bataryalarla çalıştırılıyordu. Otomotiv endüstrisi şu anda hibrit ve tamamen elektrikli araçlara (HEV'ler ve EV'ler) geçiş sürecindedir.  

Nesnelerin interneti (IoT), çok çeşitli bataryayla çalışan cihazlar ekliyor: güvenlik sistemleri, termostatlar, kapı zilleri, aydınlatma ve daha fazlası.

Batarya Güvenliği Testle Başlar

Batarya güvenliği ve güvenilirliği tasarım, üretim ve test ile başlar. Keithley, KickStart Yazılımıyla batarya testini zaten güvenilir hale getirdi, ancak bataryalara giderek daha fazla güveneceğimizi bilen Keithley mühendisleri, bunu da daha hızlı ve daha kolay hale getirdi.

Test mühendisleri uzun süredir KickStart'ı batarya simülasyonu ve deşarj modeli oluşturma gibi uygulamalar için kullanabiliyor. Ancak önceki çözüm, 2380 Serisi Elektronik Yük ve 2281S Batarya Simülatörünün kullanılmasını gerektiriyordu.

KickStart Yazılımımızın en son sürümü her şeyi daha basit, daha kolay ve daha doğru hale getiriyor.

Daha Az Ekipmanla Batarya Testi

KickStart Yazılımının 2.11.0 sürümünde yayımlanan geliştirilmiş Batarya Simülatörü Uygulaması, test mühendislerini tek kutulu bir çözüme indiriyor. Test mühendisleri, 2400 Grafik Dokunmatik Ekran Serisi SMU'larımız veya 2600B Serisi SMU'larımız dahil olmak üzere çeşitli kaynak ölçüm birimlerimizden (SMU'lar) herhangi birini kullanabilir.

Yeni yaklaşım test tezgahında kesinlikle yer açsa da, tek kutulu bir çözüme sahip olmak bundan çok daha çok yönlüdür; çözümü taşınabilir kılar. Örneğin, EV batarya paketlerinde kullanılmak üzere batarya hücresi malzemelerini laboratuvarda geliştirmek ve test etmek artık çok daha kolay.

Daha Az Çabayla Batarya Emülasyonu

Keithley KickStart Batarya Simülatörü Uygulaması, kullanıcılara uygulamayı kullanarak kolayca batarya modelleri oluşturma, bataryaları simüle etme ve batarya döngüsü testleri gerçekleştirme olanağı sağlar. KickStart'ta her zaman olduğu gibi hiçbir programlamaya gerek yoktur.

Çözüm, kullanıma hazır 12 batarya emülatör modeliyle birlikte gelir ve ayrıca modelleri KickStart yazılımına içe ve dışa aktarmak da kolaydır. Test mühendisleri, özel bir SMU komut dosyası yazmak zorunda kalmadan tüketici kablosuz cihazlarını, otomotiv ve endüstriyel uygulamaları test etmeye hemen başlayabilir.

Elbette bunu yapmak isteyenler için uygulama, özel batarya modelleri oluşturmayı, düzenlemeyi ve simüle etmeyi mümkün kılıyor.

Daha İyi Batarya Testi Sonuçları

KickStart Batarya Simülatörü Uygulaması toplam sekiz alete kadar kapasiteye sahiptir; her biri kendi enstrümanına sahip olan sekiz Batarya Simülatörünü açık tutabilirsiniz. Bu, çok çeşitli test kesme koşullarına erişim ile birden fazla şarj ve deşarj döngüsü yoluyla batarya testinin yapılmasını kolaylaştırır.

Alternatif olarak sekiz adede kadar KickStart uygulaması bağımsız olarak çalıştırılabilir (ve bazı uygulamalar birden fazla bağlı cihazı destekler).

Her iki durumda da sonraki test çalışmaları için milyonlarca test noktası toplanabilir. Kullanıcı arayüzü son derece duyarlıdır ve simüle edilmiş şarj durumunda gerçek zamanlı değişikliklere izin verir.

Uygulama, anlık veri görselleştirmesi ve toplanması için oluşturulmuş, batarya VOC, Vt, SOC, ESR, akım ve kapasitenin dinamik ve statik batarya modellerini gösteren gerçek zamanlı tablo ve grafik görünümleri sağlar. Birden fazla test tek bir pencerede görüntülenebilir ve birden fazla test çalışmasından elde edilen veriler karşılaştırma için tek bir grafikte sunulabilir.

Daha İyi Bir Batarya Testi Çözümü

Geliştirilmiş KickStart batarya testi çözümü, daha fazla esneklik, kapsamlı görselleştirme ve daha fazla doğruluk sağlarken, test mühendislerine paradan, zamandan ve kodlama çabasından tasarruf sağlayacak.

Keithley KickStart Yazılım Batarya Simülatörü Uygulaması ile benimsediğimiz tek kutulu, kodsuz yaklaşım, müşterilerimizin PC tabanlı bir yazılımın rahatlığından zahmetsizce batarya modelleri oluşturmasını, simüle etmesini ve test bataryalarını çevrime sokmasını mümkün kılıyor.

Daha fazla ayrıntı için Kickstart Yazılımı Batarya Simülatörü Uygulaması ürün sayfasını ziyaret edin ve Keithley KickStart Hepsi Bir Arada Batarya Test Çözümü demo videosuna göz atın.