MENÜ

Blog

ŞU

09

2024
Piston Göstergenizi Nasıl Yapılandırabilirsiniz?

Farklı sektörlerdeki mühendisler ve teknisyenler, cihazlarından alınan basınç değerlerinin doğru olduğundan emin olmak için hassas ve güvenilir ölçüm araçlarına ihtiyaç duyar. Yüksek doğrulukta basınç kalibrasyonu için en popüler araçlardan biri piston göstergesidir. Kapalı bir sistemdeki gazların ve sıvıların basıncını ölçerken kullanışlıdırlar. Basınç sensörlerini, basınç dönüştürücülerini ve çok çeşitli diğer basınç ölçüm cihazlarını kalibre etmek için kullanılabilirler.

Piston Göstergesi Nedir?

Kalibre edilen cihazdan yüksek hassasiyetli ölçümlere ihtiyaç duyduğunuzda piston göstergeleri kullanılır. Piston göstergeleriyle kalibrasyon laboratuvarlarında sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Havacılık, otomotiv ve tıbbi cihazlar gibi yüksek hassasiyetli ölçümler gerektiren endüstrileri desteklerler.

Piston göstergelerinin önemli bir yararı da aradığınız türe ve doğruluğa bağlı olarak çok çeşitli basınçları ölçebilmeleridir. PG7601 Piston Ölçer 7 kPa'dan 7 MPa'ya veya 1'den 1.000 psi'ye kadar ölçüm yapabilir. Ayrıca atmosferik basınca yakın ve altındaki basınçlar da dahil olmak üzere gazla ilgili mutlak ve gösterge basınçlarını da kapsayabilir.

Bir piston göstergesi konfigürasyonunun seçimi

Üç tip piston göstergesi konfigürasyonu vardır:

  • Manuel
  • Yarı otomatik
  • Tam otomatik

Manuel Piston Göstergeleri

Manuel piston göstergelerinin çalıştırılması daha fazla zaman ve çaba gerektirir. Sürecin her adımında basınç oluşturmak ve ölçüm almak için manuel bir işleme ihtiyacınız olacak.

Zaman alıcı olabildiklerinden ve tüm kalibrasyon süreci boyunca parçaları açıp kapatmak için hazır bulunması gereken yetenekli bir operatör gerektirdiklerinden, düşük hacimli kalibrasyon işleri için idealdirler. Ancak aynı zamanda en uygun fiyatlı seçenektir ve yüksek doğruluk sunarlar.

Yarı Otomatik Piston Göstergeleri

Yarı otomatik piston göstergeleri, kalibrasyon sürecinin bazı yönlerini otomatikleştirerek daha fazla üretkenlik sunar. Ayrıca operatörden kaynaklanan ölçüm hatası riskini de azaltırlar. Otomatik basınç oluşturma ve kontrol özelliğine sahiptirler ancak yine de manuel ölçümler gerektirirler.

Yarı otomatik piston göstergeleri yüksek hacimli kalibrasyon çalışmaları için idealdir. Ayrıca çalıştırmak için biraz daha az eğitime ihtiyaç duyuyorlar.  Ancak yine de kalibrasyon işlemi sırasında kütleleri yükleyecek birine ihtiyaç duyarlar.

Otomatik Piston Göstergeleri

Tam otomatik piston göstergeleri mevcut en verimli ve üretken seçenektir. Otomatik basınç üretimi ve kontrolünün yanı sıra otomatik kütle taşıma özelliğine de sahiptirler.

Tam otomatik piston göstergeleri, yüksek hacimli kalibrasyon çalışmaları ve yüksek hacimli basınç kalibrasyon laboratuvarları için idealdir. Tamamlanan her kalibrasyon için gereken dokunma süresini azaltırlar. Bu tür konfigürasyon en az eğitim gerektirir ve kalibrasyon sürecinde insan hatasına en az yer verir. Tam otomatik bir piston göstergesi için, gerçekten sadece hangi basıncı istediğinizi söyleyebilmeniz gerekir, gerisini gösterge kendisi yapar. Göstergenin gece boyunca kendi kendine çalışmasıyla esasen ikinci bir vardiyanın tamamını geçirebilirsiniz.

Piston Silindiri Seçin

Bir piston silindiri seçerken, basınç aralığı ve özel uygulamanıza uyumluluk da dahil olmak üzere dikkate alınması gereken çeşitli faktörler vardır. Doğru ve güvenilir ölçümler sağlamak amacıyla doğru piston silindirini seçmenize yardımcı olması için bir uzmanla çalışmak isteyeceksiniz.

Piston ölçüm aletinizi yapılandırırken ihtiyaç duyduğunuz doğruluk düzeyini, kalibrasyon işinin hacmini ve bütçenizi dikkate almanız önemlidir.

Tam otomatik piston göstergeleri en yüksek üretkenliği ve verimliliği sunarken aynı zamanda en pahalı olanlardır. Manuel pistonlu göstergeler en uygun fiyatlıdır ancak yetenekli operatörler gerektirir ve zaman alıcı olabilir. Daha düşük doğruluktaki uygulamalar için kullanıcılar bir Basınç Kontrol Cihazıyla başlamak isteyebilir. İş yükünüz arttığında ve daha yüksek doğruluk gerektirdiğinde, basınç kontrol cihazı Piston Göstergesi çözümünün bir bileşeni haline gelebilir.

7601 Piston Göstergesi gibi bir piston göstergesi seçmenin en güzel yanı, onu her zaman yükseltebilmenizdir. Manuel veya yarı otomatik bir seçenekle başlarsanız, laboratuvarınızda yarı otomatik veya otomatik bir piston göstergesinin olması için gereken parçaları daha sonraki bir tarihte ekleyebilirsiniz. Manuel bir yapılandırmayla küçükten başlayabilir ve hacminiz arttıkça, daha yüksek verim ihtiyaçlarını karşılamak için daha otomatik bir seçeneğe yükseltebilirsiniz.