MENÜ

Blog

MAY

03

2024
Doğrulanmış SPRT Problarıyla Doğru Sıcaklık Ölçümlerinin Sağlanması

SPRT Prob Nedir?

Standart Platin Dirençli Termometreler (Standard Platinum Resistance Thermometers, SPRT'ler), araştırma ve laboratuvar ortamlarında yaygın olarak kullanılan son derece hassas sıcaklık ölçüm cihazlarıdır. SPRT probları şoka, titreşime, aşırı sıcaklıklara ve doğruluklarını etkileyebilecek diğer çevresel faktörlere karşı hassastır.

SPRT probları mevcut en doğru sıcaklık sensörlerinden bazılarıdır ve bilimsel araştırma, endüstriyel proses kontrolü ve farmasötik üretim dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılırlar. Bir iğnenin yakından görünümü aşağıdaki gibidir.

Sıcaklık ölçümünde cihazlarınızın doğruluğu kritik öneme sahiptir. Herhangi bir yanlışlık, maliyetli hatalara, üretim gecikmelerine ve hatta güvenlik sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle SPRT problarının hala düzgün çalıştığından ve doğru okumalar sağladığından emin olmak için periyodik kalibrasyona ihtiyaç vardır.

SPRT Probunuzu Doğrulamanın Önemi

SPRT probunuzu servise göndermeden önce kendi laboratuvarınızda doğrulamak, cihazın hâlâ düzgün çalıştığından ve doğru okumalar sağladığından emin olmanızı sağlar. Bu size gönül rahatlığı verecek ve kalibrasyon sırasında ortaya çıkabilecek olası sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

SPRT probunuzu doğrulama süreci çeşitli nedenlerden dolayı önemlidir.

İlk olarak, probun doğru şekilde çalıştığını ve spesifikasyonların dışına çıkmadığını doğrulamanıza olanak tanır.

İkincisi, başarısız "ayar öncesi" kalibrasyonla ilgili sorunları önlemenize yardımcı olur.

Kalibrasyon laboratuvarına ulaştığında başarısız olan ilk kontrol, soruların ortaya çıkmasına neden olabilir. Özellikle, son kalibrasyonundan bu yana o cihazla yaptığınız ölçümlerin geçerliliği hakkında. Başarısız bir "ayar öncesi" kalibrasyon, probun nakliye sırasında hasar gördüğü anlamına gelebilir. Veya, probun siz göndermeden önce zaten hatalı olduğu izlenimini verebilir. Servise göndermeden önce SPRT probunuzu laboratuvarınızda doğrulayarak, başarısız bir "ayar öncesi" kalibrasyonun herhangi bir nedenden dolayı değil taşıma sırasında meydana geldiğinden emin olabilirsiniz. probun kendisiyle ilgili sorunlar.

SPRT Probunuzu Nasıl Doğrulayabilirsiniz?

SPRT probunuzu doğrulama süreci, özel ekipman gerektiren birkaç adımı içerir.

1. Görsel Muayene: Probun görsel muayenesini yapın.Probu herhangi bir fiziksel hasar veya hasar belirtisi açısından kontrol edin. Kılıf, geçiş bağlantısı, kurşun kablolar ve sonlandırma konnektörlerine dikkat edin.

2. Kalibrasyon: Probu termometre okumanıza veya köprünüze bağlayın.Bir buz banyosu veya TPW hücresi kullanarak direnci sıfırda veya 0,01 °C'de (TPW) kontrol edin.

3. Direnç kontrolü: SPRT'nin direnç değerinin sıfır veya 0,01 °C'deki (TPW) kalibrasyon sertifikası tablosunun değeriyle eşleştiğinden emin olun.Yeniden kalibrasyondan SPRT alındıktan sonra bu işlem tekrarlanmalıdır. Sapmanın daha kesin olarak bilinmesi gereken uygulamalarda veya tolerans dışı kullanım riskinin en aza indirilmesi gereken durumlarda, Üçlü Su Noktası veya buz banyosu gibi sabit noktalı bir hücrenin kullanılması tavsiye edilir.

4. Sıcaklık kontrolü: SPRT kullanımının rutin uygulamaları için, yeniden kalibrasyon gerekmeden önce izin verilen sapma için tipik olarak 2-3 mK'lık bir sınır belirlenebilir. Uygulamanın özelliklerine ve QA sürecine (risk ve geri çağırma) bağlı olarak izin verilen sapma toleransı belirlenecektir. Siyah telli uzun ince metal çubuk Açıklama otomatik olarak oluşturulur.

Fluke Calibration 5681, 5683 ve 5684 Kuvars Kılıflı SPRT Probları

Kalibrasyona göndermeden önce SPRT sıcaklık/direnç değerinin doğrulanması çok önemli bir adımdır. Cihazınızı göndermeden önce ve tekrar işleme alırken doğrulayarak, kalibrasyon servisine gidiş ve dönüş sırasında herhangi bir hasar oluşmadığından emin olabilirsiniz.

Fluke Kalibrasyonu, metal, kuvars ve kapsül tasarımlarında olağanüstü doğruluğa sahip bir dizi SPRT sunar. Bunlar, hassasiyetin önemli olduğu laboratuvar ve araştırma ortamları için ideal seçimdir.

SPRT kalibrasyonunuzun en yüksek doğruluk ve kararlılık standartlarında olduğuna güvenebilmeniz önemlidir. SPRT'nizin direncini sıfır veya 0,01 ºC'de (TPW) periyodik olarak kontrol etmek, ölçümlerinizin güvenilir olmasını sağlamanıza yardımcı olur ve öngörülemeyen tolerans dışı durumları önlemenin kolay bir yoludur.