MENÜ

Blog

HAZ

26

2020
3 Serisi MDO Kullanıcıları: Ücretsiz Alabileceğiniz 7 Donanım

Bazı yazılım sürümleri çoğunlukla hata düzeltmeleri ve küçük iyileştirmelerdir, ancak 3 Serisi MDO için Nisan 2020 sürümü farklıdır. Toplam 11 önemli performans iyileştirmesi ve özellik sağlar ve bunlardan 7'si odak noktamızdır. Önemli performans geliştirmeleri, popüler MDO3000 Serisi kullanıcıları tarafından talep edilen özellikler ve ek değer katan özellikleri içerir.

7 donanım:

-% 85'e kadar daha hızlı arama ve analiz
- Trigger olunca Kaydet / Act on Event özellikleri eklendi
-Tek seferde 8 otomatik ölçüm
-Dokunmatik ekran veya düğmelerle yatay kaydırma ve yakınlaştırma
-AFG opsiyonuna  AM ve FM modülasyonu eklendi
-Spektrum Analizörü seçeneğine RF peak arama tablosu eklendi
-Yeni "Tümünü Kaydet" işlevi

Bunların haricinde ürün yazılımı güncellemesi de dört iyileştirme daha içeriyor:

-Dalga formu raporları seri numarası ve bant genişliği içerir.
-Programlama arabirimi, daha kolay kod geçişi için TDS3000 ile gelişmiş uyumluluğa sahiptir.
-LabView ve IVI sürücüleri programlama desteği için mevcuttur.
-Keithley Kickstart test otomasyon yazılımı ile tam destek

# 1 Ölçüm Hızı% 85'e varan oranlarda iyileştir!

Yeni Linux çekirdeği ve bu yazılım sürümünde uygulanan hız optimizasyonu ile ölçüm hızı, önceki sürümlere kıyasla % 85'e kadar artırıldı. En büyük zaman tasarrufu uzun kayıt uzunluğu setuplarındadır. İşte bazı kriterler:

# 2 Save on Trigger and Act on Event

Bu güçlü anomali yakalama özelliği, popüler MDO3000'de mevcuttu ve 3 Serisi MDO kullanıcıları tarafından talep edildi. “Tetikle Kaydet”, “ Act on Event” ailesinin bir parçasıdır. Act on Event osiloskopun belirli bir olay meydana geldikten sonra belirli bir eylemi gerçekleştirmesini sağlar. Eylem, bir tetikleyici koşul veya belirli sayıda veri yakalama olabilir. Eylem şöyle olabilir:

-Dalga formunu veya ekran görüntüsünü dosyaya kaydetme
- Veri yakalamayı durdur
-AUX OUT bağlantı noktasına pulse gönderin
- Arayüz ile SRQ oluşturma

# 3 Maksimum eşzamanlı ölçüm 4'ten 8'e yükseltildi.

Aynı anda 8 otomatik ölçümle daha fazla bilgi edinin. Listeye eklemek istediğiniz ölçümlere iki kez hafifçe dokunun, 8 adede kadar ölçüm sonucu gerçek zamanlı olarak görüntülenecek ve güncellenecektir.

# 4 Kaydırma ve yakınlaştırma kontrolü düğmeleri (dokunmaya ek olarak)

Bu yeni sürüm ile sezgisel dokunmatik kaydırma ve sıkıştırma arayüzü değişmedi. Ancak, yakınlaştırma ayarlarında arama yapmak ve uzun kayıtlar arasında gezinmek için ön paneldeki “çok amaçlı” düğmeleri (A ve B) kullanma özelliği eklendi. MDO3000 ve MDO4000 osiloskoplarındaki Wave Inspector kontrollerinin kullanıcıları bu düğme tabanlı kontrolleri kullanabilmeyi gerçekten takdir edeceklerdir. Bu, veri yakalamak için iki seçenek(dokunma veya düğmeler/ya da her ikisi) sunar.

# 5 dahili fonksiyon jeneratörüne AM ve FM modülasyonu eklendi

3 Serisi MDO, opsiyonel entegre keyfi fonksiyon üreteci (AFG) sunar. Marjin testi için sinyalleri simüle etmek veya sinyallere gürültü eklemek için kullanışlıdır. Fonksiyon jeneratörü, 50 MHz'e kadar sinüs dalgalarının yanı sıra kare, darbe, rampa / üçgen, DC, gürültü, sin (x) / x (Sinc), Gauss, Lorentz, üstel yükselme / düşme, haversin ve kardiyak sinyalleri dahil önceden tanımlanmış dalga formları verir. Yeni yazılım, AM veya FM modülasyonu ile dalga formlarını modüle etme yeteneği ekler. AFG seçenekleri, herhangi bir 3 Serisi MDO için ücretli yükseltme olarak kullanılabilir.

# 6 RF peak arama tablosu özeti CSV olarak kaydedilebilir

3 Serisi MDO’nun benzersiz dahili donanım spektrum analizörü ile bu yeni özellik RF testleriniz için “tek dokunuşla kaydetme” görevi görür. Örneğin, EMI için prototip kartınızı “sniff” için bir yakın alan probu kullandığınızda, 3 Serisi MDO’nun otomatik işaretleyicileri frekans peak hızla yakalayabilir.

Tek yapmanız gereken eşik ve sapma değerlerini tanımlamaktır ve 3 Serisi otomatik olarak tüm spektrumunuzu arayacak ve kriterlerinize uyan tüm zirveleri işaretleyerek her bir zirvenin frekansını ve genliğini hızlı bir şekilde görmenizi sağlar.

Tek düğmeli CSV formatında Kaydet yeni özelliği ile Excel'deki tüm zirveleri arşivlemek çok kolaydır.

# 7 Kaydetme menüsüne Tümünü Kaydet seçeneği eklendi

Testinizle ilgili her şeyi kaydetmek ister misiniz? Yeni "Tümünü Kaydet" işlevi ile bu mümkün. Bu özellik yıllardır MDO3000 Serisinde bulunmaktadır. Bu kısayolu eklememizi ; yeni 3 Serisine geçiş yapan kullanıcılar istedi. Tek bir dokunuşla dalga formunu, test setupını ve test sonuçlarını kaydeder.