MENÜ

Blog

ARA

27

2018
6 Serisi MSO nasıl bu kadar sessizleşti?

Mark Briscoe, Product Marketing Manager, Tektronix

Yerleşik sistemlerdeki sensör teknolojisi pazarı, veri talebinin arabalara, TV'lere, akıllı evlere (akıllı cihazlarla) ve veri merkezlerine daha hızlı taşınmasını sağlamak için yükselişe geçiyor. Hız yarışına ayak uydurmak ise, sistem tasarımcılarına gereksinimleri yerine getiren bir osiloskop ihtiyacını doğuruyor: Tam bant genişliği yakalama kabiliyeti, düşük ön uç gürültüsü, kullanım kolaylığı ile yükseltme.

Bu doğrultuda 6 Serisi MSO Karışık Sinyal Osiloskopu’nun sahip olduğu temel özellikler oldukça heyecan verici: 8 GHz'e kadar dört kanal, tüm kanallarda 25 GS / s örnekleme hızı, kullanılabilirlikte yeni bir standart, keyfi fonksiyon üretecinin entegre işlevselliği, DVM ve tetikleme frekans sayacı, son derece yükseltilebilir ve sınıf için endüstrideki en düşük gürültü. Birçok harika özelliğin yanısıra, özellikle düşük gürültü ve mühendislik ekibinin bunu gerçekleştirmede nasıl başarılı olduğuna yoğunlaşmak istiyorum.


Elektronik cihazların düşük voltajlara yönelmesi, ölçüm sistemlerinde düşük gürültüye duyulan ihtiyacı arttırmaktadır. Osiloskopların girişleri ne kadar az gürültü oluşturursa, cihaz düşük voltaj sinyallerini o kadar doğru ölçebilir. 6 Serisi MSO ile sinyal alımı, önceki nesil osiloskoplardan %70 daha sessiz gerçekleşir ve bu en yüksek hassasiyet seviyelerinde oldukça önemlidir.

Kredinin büyük bir kısmı, her kanalın ön ucundaki yeni TEK061 preamplifikatörüne gider. TEK061, daha küçük volt / div ayarlarında çok iyi bir gürültü performansına sahip olmamızı sağlar. Preamplifikatörün yüksek kazanç ayarlarını kullanarak küçük sinyaller üzerinde yakınlaştırma yaparken bunu gerçekten fark edersiniz.

Düşük gürültülü bir güç kaynağı üretmek için frekans alanındaki gürültü çıkıntılarını yok etmeye yönelik çok fazla araştırma yaptık. Daha sonra güç kaynakları ve dijital kontrol devrelerindeki parazitlere karşı koruma sağlamak için düzlemsel dalga kılavuzları ekledik. Ek bir gürültü koruma katmanı için TEK061'i ekledik ve sinyali, diğer enstrüman gürültülerinden korumak için analog ön ucun geri kalan kısmını bir RF koruma ile kapattık.

Son olarak, 6 Serisi A / D teknolojisi, çok büyük bir örnekleme oranına izin veriyor. Her ASIC, içinde 100 gigasamples/s değerinde örnek oranına sahiptir. Bu da, kanalın arka uç gürültüsünün çoğunu daha geniş bir bant genişliğine yayar ve genel olarak daha az gürültüye neden olmaktadır.


Evet, çalışıyor.

Yatay performans için 6 Serisini, örnekleme belirsizliğini en zayıf hale getiren 20pb fırın kontrollü kristal osilatörle donattık. Düşük faz gürültüsü (bir saat sistemindeki titreşime eşdeğer) daha doğru bir zaman ölçümü anlamına gelir. Bu alçak gerilim sinyallerini ölçtüğü için 6 serisine baktığınızda, işe yaramadığını düşünebilirsiniz. Ekranda büyük bulanık çizgi yerine, ince bir iz görürsünüz. 

Her iki cihaz da 5 mV / div, 1 GHz bant genişliği sınırına ayarlanmıştır. Bu karşılaştırmada, 6 Serisi MSO’nun önceki nesil cihazlara kıyasla % 70'den fazla gürültü azaltımını göreceksiniz.

6 Serisi MSO: Ortalama AC RMS = 56 uV

Önceki nesil cihaz: Ortalama AC RMS = 216 uV

6 Serisi MSO’lu tasarımcıların kazancı oldukça gelişmiş bir sinyal / gürültü oranıdır. Seri veri tasarımları, yerleşik sistemler ve genişleyen pazar için çok düzeyli mantık sinyali gerektirdiği durumlarda; tasarımcılar, sinyalleri mümkün olan en saf biçimde yakalayabilen ve temsil edebilen karışık sinyal osiloskoplarına ihtiyaç duyacaktır. 6 Serisi MSO'da, tasarımcılara daha yüksek hızlı sinyalleri yakalamaları ve bunları endüstrinin en düşük gürültü ortamında görmeleri için ihtiyaç duydukları aracı verdik.