MENÜ

Blog

EYL

20

2019
AC Kaynakları AC Elektronik Yükle Test Edin

Kesintisiz güç kaynakları gibi AC güç kaynaklarını test etmek gerçekten zor olabilir. Bu ürünler genellikle dirençli yük bankalarıyla test edilir, ancak bu yaklaşım birçok AC ile çalışan üründe bulunan DC / AC dönüştürücüler gibi gerçek dünya koşullarını simüle etmez.

Sonuç olarak, dirençli yük bankalarının kullanılması, ekipmanı (EUT) tam olarak en kötü çalışma koşullarında test etmez. High peak akımları ve düşük güç faktörlü yükleri, bir UPS veya AC güç ürününün çalışma özelliklerini önemli ölçüde etkileyebilir.

Bu ürünleri test etmenin daha iyi bir yolu, California Instruments 3091LD AC eLoad gibi bir AC elektronik yüktür. Bir AC elektronik yük, tamamen dirençli bir yük sağlamanın yanı sıra, gerçek dünya koşullarını etkili bir şekilde simüle eden ve ürün güvenilirliğini önemli ölçüde artıran yüksek tepe(crest factor) faktörü ve değişken güç faktörü yük koşullarını simüle edebilir. iadeleriyle sonuçlanan maliyetli ürün hatalarının önüne geçmek için ürün piyasaya sürülmeden önce hatalar tespit edilir.

Bir AC elektronik yükü aşağıdaki modlara sahip olmalıdır:

Elektronik yük, sabit akım veya sabit güç modunda çalışırken, istenen dalga faktörü(crest factor) ile eşleştirmek için mevcut dalga formunun iletim açısını(conduction angle) daraltarak crest faktörü kontrolünü destekler. Böylece, RMS akım seviyesini koruyarak peak akım artar. Görünen güç sabit kalırken, gerçek güç azalır.

Bu şekilde gerçek güç azalmış olur. Crest faktörü arttıkça, gerçek güç faktörü otomatik olarak azalır. Yük, akımı giriş gerilimine göre değiştirerek güç faktörünü de kontrol eder (yer değiştirme güç faktörü). Hem öncü(lead) hem de gecikmeli(lag) güç faktörü kontrolü mevcuttur. Akımın faz kayması ancak, crest faktörü 1.414'ten yüksekse mümkündür.

Elektronik bir yük seçerken, kaynağınızın üretebileceği tüm gücü harcayabilecek bir yük seçtiğinizden emin olun. 3091LD AC eLoad, 3000 W'lık tek fazlı AC gücünü harcayabilir. Daha yüksek güç veya üç fazlı uygulamalar için, 3091LD ana ünite bir veya daha fazla yardımcı ünite ile birleştirilebilir.

Başka bir husus, otomatik bir test istasyonunda yükü ne kadar kolay kullanabileceğiniz olabilir. Bu tür bir çalışma gerekliyse, yükün doğru bilgisayar arayüzü türüne sahip olduğundan ve yük tarafından yapılan ölçümlerin arayüz üzerinden okunabildiğinden emin olun. Bu işlevsellik, sayaçlar, güç analizörleri ve osiloskoplar gibi ek test ekipmanı ihtiyacını ortadan kaldırabilir.