Doğru dalgalanma oluşturucuyu seçmek zor bir iş olabilir. En önemlileri aşağıdakiler olmak üzere birkaç faktör devreye girer:
- Maksimum DC gerilimi, HV bileşenlerinin DC bara gerilimi ile tanımlanır. DC kaynağını ve kuplaj ünitesinin (trafo) maksimum yalıtım gerilimi tanımlar. Tipik gerilimler 400 ile 1000V aralığındadır.
- Maksimum DC akımı, büyük ölçüde bileşenin güç tüketimine ve HV DC gerilimine bağlıdır. Bataryalar ve invertör, 500 – 1000 A aralığında akımların yaygın olduğu yüksek güçlü bileşenlerdir. Yardımcı cihazlar, genel olarak 100A'nın altında olmak üzere daha az akım gerektirir. DC akımı, DC kaynağının gerekli gücünü tanımlar. Ayrıca bileşenin olası empedansı hakkında bir gösterge verir.
- Vpp'deki dalgalanma gerilimi test seviyeleri, standart ve/veya bileşen test spesifikasyonları ile tanımlanır. Genel değerler 10Vpp ila 80Vpp arasındadır. Gerekli test seviyelerinde büyük bir çeşitlilik mevcuttur ve dalga üreteci bunları kapsamalıdır. Gerilim seviyelerine EUT'nin terminallerinde ulaşılmalıdır.
- Bileşenin empedansı, gerekli dalgalanma akımını ve gücünü belirlemek için çok önemli bir parametredir. Empedans tahmin edilebilir (DC direnci), simüle edilebilir veya ölçülebilir. Empedansı yalnızca DC'de değil, maksimum dalgalanma frekansına kadar (yani, ISO 21498 için 150 kHz) bilmek de kritik öneme sahiptir. Tipik değerler HV aküleri için 50 mΩ, invertörler için 100 mΩ ve yardımcı sistemler (DC-DC dönüştürücüler, şarj cihazları vb.) için 1 Ω civarındadır.
- App dalgalanma akımı, dalgalanma gerilimi test seviyeleri ve empedans tarafından verilir. Önemli olan, tüm frekans aralığı boyunca dalgalanma akımını hesaplamaktır. Tipik değerler, bir motor invertörü için 300 - 500 App aralığında ve yardımcı ekipman için daha düşüktür. Dalgalanma üretecinin bu dalgalanma genliklerini üretebilmesi gerekir. Test edilen bileşenin tahrip olmasını önlemek için hızlı bir akım sınırlayıcı gereklidir.
- EUT'nin erişilebilirliği bazı bileşenlerin, erişilebilirliğin zor olduğu korumalı bir ortama veya iklim odasına yerleştirilmesi gerekebilir. Dalgalanma testinin standardın özelliklerine göre yapılmasını sağlamak için daha uzun kablolar ve uzaktan gerilim ölçümü gereklidir.
- Test standı dalgalanma testlerine entegrasyon, birkaç gün veya hafta sürebilen uzun süreli testlerdir. HV akülerin farklı SoC'de (şarj durumu) test edilmesi gerekir, bu da dalgalanma testi sırasında akülerin şarj edilmesini ve boşaltılmasını gerekli kılar. Otomatik bir test yardımcı olur ve dalgalanma oluşturucu gerekli uzaktan kumanda arayüzlerini sağlamalıdır.
- Personel dalgalanması için güvenlik, yüksek gerilim testidir ve test mühendisleri için potansiyel bir tehlikedir. Bu nedenle, dalgalanma test sistemi güvenli olmalı ve mevcut güvenlik sistemlerine entegre olma olanağına sahip olmalıdır. DC ve AC arasındaki galvanik yalıtım, trafo kuplaj yönteminin sunduğu gibi güvenliği artırır.
- Yükseltilebilirlik EV, teknolojilerin ve testlerin hızla geliştiği çok dinamik bir pazardır. DC gerilimleri, kayıpları ve (kablo) ağırlığını azaltmak için daha yüksek seviyelere çıkar. Daha hızlı şarj, artan DC akımı (ve daha düşük empedans) anlamına gelen müşteri kabulünün anahtarıdır. Dalgalanma oluşturucu, bugünün ve yarının test gereksinimlerini karşılamalıdır - bu nedenle yükseltilebilirlik anahtardır. Bu, donanım ve – daha da önemlisi – yazılımın standartlardaki değişiklikleri içermesi için geçerlidir.
- Kullanım kolaylığı HV bileşenleri için bir dalgalanma test sistemi oluşturmak ve işletmek eskiden test uzmanlarının göreviydi. Bugün, herkesin testi gerçekleştirmesine olanak tanıyan özellikler ve işlevler sunan kompakt ve tam entegre dalga test sistemleri mevcuttur.