MENÜ

Blog

OCA

28

2022
Bir Deadweight Test Cihazı Veya Piston Mastarı Kullanılırken Yerçekiminin Önemi

Bir deadweight test cihazı (DWT) veya piston ölçer kullanarak basınçları belirlemek için kullanıcı, aletin çalıştırıldığı yerde yerçekimi ivmesini hesaba katmalıdır. Yerçekimi ivmesinin dünya çapında önemli ölçüde değiştiğini göz önüne almak önemlidir. Yaklaşık %0,5'lik bir aralıkla, yerel yerçekimi düzeltmesi, tipik olarak deadweight test cihazına etki eden en büyük çevresel etkidir.



Kullanıcının, deadweight test cihazının kullanılacağı laboratuvarda veya başka bir yerde yerçekimi ivmesini belirlemesi için en doğru yöntem, saha araştırması yaptırmaktır. Bu tür bir hizmeti sağlayabilecek birçok şirket var. Bu en doğru yöntem olmasına rağmen, pahalı da olabilir.

Bir anket veya saha ölçümü olmadığında yerel yerçekimi değerinin ivmesini belirlemek için aşağıda listelenen kaynaklar internette mevcuttur.

1. DWT test cihazının kullanılacağı sahadaki enlem, boylam ve rakımı belirlemek için aşağıdaki seçeneklerden birini kullanın:

• Bir GPS alıcısı kullanarak enlem ve boylam koordinatlarını alın veya

• İnternet tabanlı bir coğrafi kodlama programı kullanın

http://maps.google.com (Enlem-Boylamı göstermek için “bağlantı” düğmesini kullanın)

http://www.getlatlon.com

http://mapper.acme.com

http://itouchmap.com/latlong.html

2. Enlem ve boylam koordinatlarını aşağıdaki internet tabanlı programlardan birine girin:
• NOAA/NGS web sitesi (komşu 48 Amerika Birleşik Devletleri eyaleti ile sınırlıdır)
http://www.ngs.noaa.gov/cgi-bin/grav_pdx.prl
• Uluslararası Gravimetrik Bürosu web sitesi http://bgi.obs-mip.fr/en/data-products/Toolbox/Prediction-of-gravity-value


 

P3XXX Serisi Deadweight Test Cihazları  için müşterilerin iki seçeneği vardır:
1.DWT test cihazı, standart yerçekimi (9.80665 m/s2) ile uyumlu olarak satılabilir ve müşteri, yerel yerçekiminin ivmesini hesaba katmak için Fluke Calibration PressCal gibi bir yazılım kullanabilir

2.DWT test cihazı, müşterinin belirttiği  yerel yerçekimi değerine uygun olarak satılabilir. Bu, Fluke Calibration'ın ücretsiz olarak sunduğu bir hizmettir. İkinci durumda, müşteriler satın alma siparişinde yerel ağırlıklarını belirtmelidir. 2400 Serisi ve PG7000 Serisi gibi piston göstergeleri için, yerel yerçekimi ya terminale (PG7000 serisi) ya da piston göstergesi hesaplaması için kullanılacak yazılıma (WinPrompt veya Basınç için COMPASS® yazılımı) girilmelidir.

Saha araştırması yaptıramayan müşteriler için, İnternet'teki yöntemlerle bulundukları yerdeki yerçekimini belirleyebilirler. Bu yöntem kullanılarak tahmin edilen belirsizlikler yaklaşık %0.0002 ile %0.002 arasında değişmektedir. Müşteriler,bu kaynaktan buldukları  yerel yerçekiminin amaçlanan kullanım için uygun olup olmadığına kendileri karar vermelidir.