MENÜ

Blog

ARA

23

2019
Bir Face-Lift, Bir Ekip, Müşterilerin Yaşadığı Zorluklar ve Vizyon

Johan Hogner, Fluke Biomedical

Mühendislikte daima geleceğe ve müşterilerimize yardımcı olmak için ne gibi yeni ürünler yaratabileceğimize bakıyoruz. Neyi başardığımızı veya bunu yapan ekibi takdir etmek için genellikle zaman ayırmıyoruz. İlk olarak, takım her projenin kalbidir. Raysafe'de her şey insanlarla ilgilidir, ekipman ya da makineler değil. Bu, ekibimizin en son ürünleri pazara sunma konusundaki tutkusu. Bu, insanların bir cihazı nasıl kullandıklarını ve günlük zorluklarını derinlemesine anlamaktır.  Tartışmalar, müşterimizin hayatlarını nasıl kolaylaştıracağımızı anlamak için gerçekleşiyor. Sadece kelimelerle de değil, aynı zamanda pratikle de. Hepsi birbirini en iyi şekilde ortaya çıkarmak için süren, aynı vizyona sahip doğru çalışan ekibe doğru çıkıyor. Birlikte yaptığımız her şey, her birimizin kendimiz için yapabileceğinden çok daha iyidir.

Geçtiğimiz günlerde, gerçekten devrim niteliğinde bir cihaz olan RaySafe 452 Survey Meter'ı başlattık. Proje, yıllardır radyasyon pazarında temel bir araç olan 451 Survey Meter'un face-lift’i olarak başlamıştır. Ancak, çok daha fazlası olabileceğini farkettik. Sıfırdan başlayarak geri adım attık ve müşterilerin acı noktalarını öğrenmek için zaman harcadık. Müşterileri, yalnızca belirli bir işlevi olan farklı ölçüm cihazları kullanırken gördük. Bundan dolayı iş yaşamlarındaki karmaşıklık önemliydi. Ayrıca, farklı cihazların çalıştırılması ve bakımının yanı sıra nakliye sırasında da sorun yaşıyorlardı.

Öğrendiklerimizi aldık ve çeşitli uygulamaları tek bir cihazla ölçmelerine izin vererek müşterilerimiz gibi çok yönlü bir anket ölçer tasarladık. Anket ölçüm cihazını yeniden inşa etmek zorlu bir mühendislik gerektiriyordu, ancak yaptığımız şey, endüstrimizi ilerletmek ve hayatı biraz daha kolaylaştırmak için birlikte yenilikçi çalışmalar yapmaktı.

Bu doğrultuda müşterilerin RaySafe 452 Anket Ölçer'de bulabilecekleri birkaç yeniliği vurgulamak istiyorum:

-Birden fazla fonksiyonun ölçülmesi

Geleneksel olarak, bir ölçüm cihazının içindeki teknoloji uygulama alanını belirler: İyon odaları normalde sızıntı ve saçılma ölçümleri için kullanılırken, GM tüpleri dökülen izotopların ve diğer kirlenmelerin tespitinde kullanılır. RaySafe 452 ile ekibimiz farklı bir yaklaşım benimsemiş ve birçok ölçüm teknolojisini tek bir cihazda birleştirmiştir: Yarı iletken diyotlar, sintilatörler ve bir GM probu. RaySafe 452, farklı radyasyon türlerinin ve aynı zamanda farklı enerjilerin aynı anda ölçümlerini gerçekleştirir ve IEC 60846-1'e göre ek katkı gereksinimlerini takip eder. RaySafe 452 iki değiştirilebilir kapakla gelir – Ambient  ve Air Kerma. Herhangi bir kapak monte edildiğinde, RaySafe 452  doz ölçümü yapar. Bir kapak takılı olmadan α, β ve γ radyasyonunu count cinsinden ölçer.

-Doz ve doz oranı

Doz ve doz oranı ölçümleri için, RaySafe 452, hem GM probundan hem de katı hal sensörleri kümesinden gelen bilgileri kullanır. Bu, silikon diyotları daha yüksek doz oranlarında doğruluk ve hız sağlarken, çok düşük doz oranlarında bile hızlı bir tepki süresi sağlar.

-Tepki Süresi

Bir anket metrenin hızı farklı şekillerde tanımlanabilir. RaySafe 452'nin başlama süresi 5 saniyedir. Ölçüm aletinin tipik tepki süresi yaklaşık 2 saniyedir, ancak doz oranı ile biraz değişir. Maksimum stabilite süresi, iki saniye, yüksek doz oranları için, arka plan seviyesindeki doz oranları için 60 saniye arasındadır ve RaySafe 452'nin, IEC 60846-1: 2009'da tanımlandığı gibi cevap süreleri için gerekliliklerle uyumlu hale getirilmesidir.

Özet

RaySafe 452  Radyasyon Ölçüm Cihazı:

-Düz bir enerji tepkisi vardır ve düzeltme faktörleri gerektirmez.
-Darbeli X-ışını floroskopi ve tıbbi doğrusal hızlandırıcılar üzerinde ölçümler sağlayan kısa darbe uzunlukları ve yüksek darbe tekrarlama oranları için iyi bilinen bir özelliğe sahiptir.
-Arka plan radyasyonunu ölçer ve duvar kaçağı ölçümleri için uygundur.
-Basınçsız ve sınıflandırılmamış tehlikeli madde (hazmat)
-Tek bir cihazda, tanısal görüntüleme, nükleer tıp ve radyoterapideki ölçüm cihazı ölçüm ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır.
-Ölçülen tüm verileri otomatik olarak cihazda saklar