Bugünün bulut benimseme konusundaki artan eğilimi - ister farklı bulut sağlayıcıları kullanan bir çoklu bulut stratejisi isterse genel ve özel bulutlara dayanan hibrit bir bulut olsun - muazzam dönüşüm fırsatlarına kapıyı açtı. Aynı zamanda BT için önemli karmaşıklık ve zorluklar ekledi. Örneğin, yaygın bulut göçü, mikro hizmetler gibi yeni uygulama mimarilerinin yanı sıra, bu hizmetleri destekleyen kendi kendini tanıyan, iyileştiren, optimize eden ve kendi kendine ölçeklendiren yazılım tanımlı altyapıları da beraberinde getirmiştir. Bu ek karmaşıklık, BT uzmanlarını bu ortamlardaki hizmetleri etkin bir şekilde izlemek ve güvenceye almak için gerekli metodları başarıyla bulmaya zorlamaktadır.
Bulut Yönetimi Zorlukları
RightScale 2018 Bulut Durumu Raporu'na göre, ankete katılanların yüzde 71'i, BT ortamlarını yönetmek için gerekli görünürlükten yoksun olan birçok BT kuruluşu ile denetim ve kontrolü zor bulmuştur.
Hibrit ve çok bulutlu ortamlar, güvenlik ihlallerinin veya hizmet arızalarının ne zaman ve nasıl olacağını ve son kullanıcılar olumsuz etkilenmeden önce sorunları çözmek için hangi adımların atılması gerektiğini belirleme konusunda en büyük engelleri ortaya çıkarır. Gerekli olan, sınırsız görünürlük - tüm hibrit-bulut ortamına ve ilgili tüm bağımlılıklarına derinlemesine bir bakış açısı kazandırmaktır.
Bulut Görünürlüğüne Ulaşmak
Sınırlar olmadan görünürlük, uygulamalar, altyapı ve ilgili bağımlılıklar dahil olmak üzere tüm hizmet katmanlarında görülmeye başlar. Her uygulama işlemi sanal veya fiziksel ağ üzerinden iletildiğinden, tel veri veya trafik akışları görünürlüğü sağlamak için gereken en iyi bilgi kaynağıdır. Kısacası, BT sürekli uçtan uca bulut izlemeye ihtiyaç duyuyor ve uygulamalar ve tüm hizmet sunumu altyapısı arasında bütüncül görünürlük elde etmek için ağ üzerinden trafik akışının derinlemesine analizine ihtiyaç duyuyor. Bulut görünürlüğünün anahtarı, özel bulut, genel bulut ve veri merkezini kapsayan Doğu-Batı ve Kuzey-Güney trafik akışları şeklinde uygulama iş yükleri arasında paylaşılan tel verilerinden ilgili bilgileri çıkarmak, toplamak, düzenlemek ve analiz etmektir. Bu trafik tabanlı veri daha sonra toplama noktasında oluşturulan akıllı veriler oluşturmak için kullanılabilir. Gerçek zamanlı olarak elde edilen akıllı veriler, işletmelere BT'nin sorunları tespit etmesini, altyapı ve uygulama performansını optimize etmesini ve talep doğrultusunda tehditleri ve güvenlik açıklarını keşfetmesini sağlayan eyleme geçirilebilir istihbarat sağlıyor.
Anahtar ölçümleri çıkarmak için akıllı verileri analiz etmek ve daha sonra bu hayati bilgiyi panolar, uyarılar ve iş akışları aracılığıyla hizmet bağımlılıkları ile birlikte yaymak, BT uygulamalarını ve hizmet kullanılabilirliğini, güvenilirliği ve yanıt vermeyi daha iyi anlamasını sağlar. Sınırları olmayan görünürlük, BT'nin bir bulut ortamının karmaşıklığını azaltmasını ve gerçek zamanlı sorunları gidermesini sağlayarak olası ağ, güvenlik ve uyumluluk risklerini azaltır.
Akıllı verilerin öngörülerinden yararlanarak, kuruluşlar hibrit ve çoklu bulut ortamları üzerinde görünürlüğü ve kontrolü koruyabilir ve günümüzün çok bağlantılı dünyasında rekabetçi kalmak için gereken esneklik, çeviklik ve ölçeklenebilirliğin stratejik değerine rahatlıkla güvenebilirler. Akıllı veri yaklaşımı, BT kuruluşlarına başarı sağlamak için ihtiyaç duydukları görünürlüğü sağlayarak uygulamaların ve hizmetlerin ve bunların bağımlılıklarının ayrıntılı bir resmini sunar.