MENÜ

Blog

OCA

03

2019
Çok Amaçlı Elektriksel Kalibratör Seçerken Göz Önünde Bulundurmanız Gereken 7 Etken


El tipi dijital multimetre, ampermetre, termokupl, RTD'ler ve daha fazlası gibi çok işlevli ürünleri kalibre etmek için  çok amaçlı elektriksel kalibratör tasarlanmıştır. Ayrıca osiloskop veya güç kalitesi analizörleri gibi ek iş yükü öğelerini kalibre etmek için seçeneklerde sunabilirler. Bazıları da, verimi arttırmak ve hataları azaltmak için  yazılımla otomatize edilebilirler.


Dijital multimetrelerin ve diğer ürünlerin düzgün şekilde test etmeye ve ölçmeye devam etmesini sağlamak için şartnamede düzenli kalibrasyon yapılması şartı mevcuttur.

Peki, çok amaçlı elektriksel kalibratörü nasıl seçersiniz? Hepsi aynı değil. İşte dikkat etmeniz gereken 7 önemli nokta:

  1. İş yükünüz, satın alma gereksinimlerinizi yönlendirmelidir.
    Ne tür kalibrasyon yetenekleri önerdiklerini görmek için iş hacminizi oluşturan cihazların kılavuzlarına bakın. İş hacminize bağlı olarak, sadece ac / dc akım, gerilim ve direnç gibi temel özelliklere ihtiyacınız olabilir. Veya iş hacminizi oluşturan cihazların için ek yeteneklere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  2. İddialı teknik özelliklerin sizi yanıltmasına izin vermeyin - ve temel teknik özellikleri göz ardı etmeyin. Afiş özellikleri, bir ürünün en iyi özelliklerinin reklamını yapar, ancak yanıltıcı olabilirler ve neredeyse genellikle temel özellikleriyle ilişkilendirilirler. Spesifikasyonları kontrol edin ve dipnotları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.
  3. Kalibratör doğruluğu arttıkça, fiyat da artar.
    Çoğu laboratuvar 4: 1 test belirsizlik oranını tercih eder. İhtiyacınız olan hassasiyet için yatırımınızdan en iyi geri dönüşü veren kalibratörü satın alın.
  4. Kalibratörün AC / DC akım çıkışına çok dikkat edin.
    Mevcut bir bobini veya kalibre olması gereken iş yükünü temizleyen ve yeterli uyumluluk koşuluna sahip olup olmadığına bakın. Daha yüksek akımlarda, birçok kalibratör sürekli olarak yüksek akım verebilme süresini sınırlar. Tipik olarak, çok işlevli bir kalibratör 1.000 ampere kadar ortak iş yükü için çalışır. Daha yüksek akımlar için, 52120A İletkenlik Yükselticisi gibi bir yükselteç kullanabilirsiniz.
  5. Sıcaklık ortak bir ihtiyaçtır, ancak kafa karıştırıcı olabilir.
    Birçok DMM, sıcaklığı ölçmelerine izin veren bir termokupl girişine sahiptir; diğerleri ise RTD ölçüm yeteneğine sahiptir. Kalibratörünüz bir RTD'yi taklit edebilir ve bir termokupl ölçebilir ve taklit edebilirse, sıcaklığı ölçmek için yeterli özelliğe sahip olmalısınız.
  6. Taşınabilirliği, sağlamlığı ve çevresel özellikleri gözden kaçırmayın.
    Sahada kalibre ederseniz, alet sahaya taşınabilir olmalıdır. Ayrıca yıllık kalibrasyonlar için rutin gönderilerle başa çıkmak için yeterince sağlam olması gerekir. Ayrıca yanlışlıkla yanlış kullanım olasılığını da göz önünde bulundurarak hangi güvenlik hükümlerinin bulunduğunu dikkate alın.
  7. Yazılım ve uzaktan iletişim çok önemlidir.
    Kalibratörün RS-232, GPIB veya USB gibi ortak arayüzler üzerinden iletişim kurabildiğinden emin olun. Ayrıca, yazılım aracılığıyla kalibrasyonun otomatikleştirilmesinin kalibrasyon süresinde ayda yüzlerce bir saatlik çalışma kazanabileceğini ve manuel kalibratör hatalarından kaçınmanıza yardımcı olabileceğini düşünün. İdeal olarak, kapsamlı ve çok çeşitli iş yükünü kalibre eden bir yazılımla otomatize edilebilecek bir kalibratör isteyeceksiniz.
     

Rich McFadden, Global Manager of Product Innovation, Fluke Corporation