MENÜ

Blog

EYL

13

2021
El Tipi Osiloskopunuzu Yenisiyle Değiştirmeniz İçin 5 Neden

Elektro-mekanik ekipmanlar gün geçtikçe daha dijital ve  karmaşık hale geliyor. Fluke, 1997'de ScopeMeter® 120 Serisi El Tipi Osiloskop'u kullanıma sundu. Bu osiloskop kısa sürede endüstriyel elektro-mekanik sistemlerin sorunlarını giderme konusunda sektör standardı kurtarıcı araç haline geldi. O zamandan beri otomatik makineler daha verimli, daha bağlantılı ve daha nadir arızalanır duruma geldi. Ancak, sorun giderme işlemi de artık daha zor. Testin nerede gerçekleştirileceğini bilmek yetmiyor; neye bakacağınızı bilmeniz de gerekiyor. Çok sayıda dijital kontrol ve endüstriyel ekipman üzerinde çalışan bakım uzmanlarından gelen bilgilerle Fluke, sorun giderme işlemini daha hızlı gerçekleştirebilmenize ve sistemlerinizin sorunsuzca çalışmasını sağlamak için ihtiyacınız olan yanıtları alabilmenize yardımcı olmak amacıyla test işlemini basitleştirmek için tasarlanan çok sayıda işleve sahip yeni ScopeMeter 120B Serisini piyasaya sunuyor. İşte eski osiloskopunuzu yenisiyle değiştirmeniz için 5 neden:

1.Daha Yeni Dijital Elektromekanik Ekipman

Motorlar, pompalar, türbinler ve diğer elektromekanik ekipman türleri hiç olmadığı kadar dijitalleştirilmiş ve karmaşık hale geldi. Programlanabilir Mantıksal Denetleyiciler (PLC'ler) artık sahada programlanabiliyor ve yeni kontrol cihazlarının çoğunda ağ bağlantısı özellikleri bulunuyor. Bu da harici cihazlardan girişe izin veren sorun gidermeye yeni bir boyut katıyor. Bu esnada bilgi ve eğitim de analogdan dijitale geçiş yapmaya devam ettiğinden, gerçek dünyadaki çalışma koşullarına yardımcı olmak için akıllı teknolojilere talep ortaya çıkıyor. Fluke 120B Serisi, modern gerçekleri, akıllı telefona kablosuz bağlanabilme özelliği, dalga biçimi analizine yardımcı olmaya yönelik yeni akıllı işlevler ve renkli LCD ekranla birleştiriyor.

2. Sinyallerin/ Dalga Biçimlerinin Karmaşıklığı

Programlanabilir otomatik kontrol cihazları (PAC'ler), PLC'ler ve diğer endüstriyel dijital kontrol cihazları osiloskopta yakalaması ve tetiklemesi zor sinyaller üretir. Bu bağlamda sinyallerin özelliklerini tespit edebilmek kolay olmayabilir. Bu nedenle bir arızanın ana nedenini belirlemek gerçekten zor hale gelebilir. Fluke 120B Serisi El Tipi Osiloskoplar, sorun giderme işlemini gerçekleştiren ekiplerin olası sorunları tanılayabilmesine ve ana nedeni doğru bir şekilde ortaya çıkarmasına yardımcı olan özellikler sunar. Connect-and-View™ tetikleme; sinyal ayarını, tetiklemeyi ve yakalamayı otomatik hale getirir. IntellaSet™ teknolojisi adı verilen Fluke yeniliği ise cihazda, ölçülen dalga biçimini analiz eden ve bu dalga biçimiyle ilişkilendirilen önemli ölçümlerin değerlerini akıllı bir şekilde görüntüleyen karmaşık bir algoritma sunar. Örneğin, ölçülen dalga biçimi hat gerilimi sinyali olduğunda otomatik olarak V ac + dc ve Hz okuma değerleri görüntülenir, sinüs dalgası için V ac ve Hz görüntülenir, dc güç kaynağı için dc voltları görüntülenir ve kare dalga için VPeak- Peak ve Hz görüntülenir. Bu da karşılığında sorun gidermenin daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlar. ScopeMeter 125B, çok sayıda endüstriyel veri yolu testi sorununu başarılı şekilde gidermenize de yardımcı olabilir. 125B; S-i, CAN, Foundation Fieldbus H1, Profibus ve RS-232/485'teki elektrik sinyali kalitesini doğrulayabilir. Bir kullanıcı, Veri Yolu Testi Sağlığı işleviyle kontrol ünitesi ve motor tahriki arasındaki belirli bir veri yolu testi iletişiminde sağlık kontrolü gerçekleştirebilir (ör. sinyalin ilgili  ver yolu testi için standartları karşılayıp karşılamadığını belirleme).

3. Aralıklı Etkinliklerin Zor Yakalanması

Bulup düzeltmesi en zor arızalardan olan aralıklı olaylar, sık sık gerçekleşmemelerine rağmen can sıkıcı olabilir. Aralıklı etkinliklere sorunlu bağlantılar, toz, kir veya kopuk kablolar ya da bağlantı elemanları neden olabilir. Ayrıca aralıklı etkinliklerin kontrol sistemlerindeki dijital sinyallerde bulunabilmeleri de oldukça zordur. ScopeMeter 120B Serisi El Tipi Osiloskoplar, bellekte uzun süreli kayıt yapabilir. Ek olarak, yeni otomatik Etkinlik Tespiti özelliği, sistemin kapanmasına veya sıfırlanmasına neden olabilecek rastgele etkinlikleri yakalayabilir ve tespit edebilir. Ölçüm cihazı değerinde veya kapsam izlemesinde bir eşik belirlediğinizde sapmalar, tam kayıtta olan olaylar olarak etiketlenir. Ancak aralıklı olayları izleyip bulmak için büyük veri yığınlarında arama yapmanıza gerek kalmaz. Ayrıca tam veri setine erişmeye devam ederken bir etiketli olaydan diğerine basitçe geçebilirsiniz. 120B Serisi, dakikada binlerce numune alabilir. Aralıklı olay tespit etmeye yardımcı olmaya yönelik diğer özellikler arasında olay etiketleme ve olay yakalama bulunur. Ölçümleri gerçek zamanlı olarak ekranda eğimlendirebilir ve Fluke Connect® mobil uygulaması özellikleriyle ölçümleri bir akıllı telefona kaydedebilir ve paylaşım veya analiz için buluta yükleyebilirsiniz.

4. Ana Nedene Ulaşmak Yardım Gerektirebilir

Elektro-mekanik ekipmanlarda en yeni dijitalleştirilmiş kontrollerdeki sorunların giderilmesi oldukça zor olduğu düşünüldüğünde ana nedenin belirlenmesi için bir uzmandan veya üreticiden ek bilgi ya da yazılım programlarının daha ayrıntılı analizi gerekebilir. ScopeMeter 120B Serisi, Fluke Connect® kablosuz test araçları ve yazılım platformunun parçası olarak akıllı telefonlarla iletişim kurabilir. Fluke Connect mobil uygulaması uyumluluğu;varlık ölçümü verilerinin kıyaslanmasını ve karşılaştırılmasını, konunun uzmanlarıyla iletişime geçilmesini ve test bilgilerinin belgelendirilebilmesini sağlar. Teknisyenler, paylaşım ve iletişim içinde sorunların giderilmesini ve ekipmanın tam çalışmaya döndürülebilmesini kısa sürede sağlayabilir.

5. Veri Saklama ve Yönetimi Zor Olabilir

Fluke ScopeMeter 120B Serisi El Tipi Osiloskoplar ilk Fluke Connect özellikli, buluta bağlanabilen taşınabilir osiloskoplardır. Bu bağlantı özelliği, dalga biçimlerini ve ScopeMeter Test Aracından gelen ölçüm verilerini kaydetme, saklama ve paylaşma konularında yeni bir yöntem sunuyor. Önemli temel değerlendirme verilerini normal çalışma koşullarında toplama ihtimalinin önünü açmasına ek olarak veriler, bulut üzerinde güvenli bir şekilde depolanır. Bulut her zaman kullanılabilir olduğundan veriler her an paylaşılabilir ve yönetilebilir. Ölçüm verileri belirli ekipman parçalarıyla ilişkilendirilebildiğinden sahada manuel olarak kayıt almaya ve ardından bu kaydı ofis bilgisayarına geçirmeye gerek kalmaz. Bu bilgiler ayrıca Fluke Connect ailesindeki diğer test araçlarıyla karşılaştırılabilir. Bunların içinde endüstriyel termal görüntüleme cihazları, titreşim ölçüm cihazları ve daha fazlası vardır.