MENÜ

Blog

12

2021
Fluke Biomedikal Ürünleriyle İnanılmaz Bir Yolculuk!

Güvenilir, güvenilir,güvenilir; Fluke Biomedikal dendiğinde akla ilk gelen kelime.. Fakat bu, içi boş bir kelime değil, Fluke Biomedikal analizörleri bu kelimenin adeta  somutlaşmış hali...Test ekipmanları bu özelliklerini, bir takım biomedikal aletlerin tam iki buçuk yılını yol kenarındaki bir kutuda, aşınmadan, bozulmadan geçirdiği bir hikayede kanıtlamıştır. Houston'dan Rhiannon Thurmond'un bizlere anlatacak bir hikayesi var.

Rhiannon, 15 yıldan fazla süredir saha hizmet mühendisi ve Ultimate Biomedical Solutions (UBS) şirketinde Biomedikal Operasyon Müdürü olarak çalışıyor. Houston çevresinde seyahat ediyor ve makine bakımı, temel elektrik güvenliği uygulamaları, ısı kontrolleri, tamiratlar yapıp, cihazlarla ilgili diğer olası problemleri çözüyor. İşini yaparken Fluke Biomedical VT Plus HF Gas Flow Analyzer, ProSim 4 ve  ProSim SPOT Light’ın da dahil olduğu Fluke Biomedikal cihazlarından yararlanıyor. Houston bölgesinde ulaşımını sağlamak için bir kamyonet kullanıyor ve tüm test gereçlerini, kolayca taşıyabilmek ve gerektiğinde ulaşabilmek için geniş bir kutunun içinde kendi taşıma çantalarında saklıyor.

UBS’te çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra, Rhiannon bir müşterisine gitmek üzere kamyonetiyle yol alırken bir gürültü duydu. Gürültüyü önemsemedi çünkü kamyonetin arkasında yuvarlandığını düşündüğü 22.5 kg'lık  bir ağırlık da taşıyordu, bu yüzden sürmeye devam etti. Yaklaşık 30 dakika sonra, 18 tekerlekli bir aracın sürücüsü yanına yanaştı ve camını aşağı indirmesini işaret ederek seslendi: "Bayan, bagajınız açık ve tüm ekipmanınız düşmek üzere" dedi. Rhiannon hemen bagajı kontrol etmek için kenara çekti ve bagajda kalan tek şeyin bir kutu olduğunu gördü. “Fluke Biomedikal aletlerimi, akış analiz cihazını, dijital multimetremi, basınç ölçerimi, sahip olduğum her şeyi sakladığım büyük kutu ve içindeki her şey yok olmuştu ve tüm bunların Houston'daki Hardy Toll Road'da düştüğünü farkettim.”

Rhiannon o an tam bir çıkmazdaydı, çünkü tüm test aletlerini düşürdükten 15 dk sonra bir müşteri ziyareti vardı. Çalıştığı şirketin CEO’sunu aradığında kendisine müşteriye gitmesi, düşen kutuyu bulmak üzere birinin gönderileceği söylendi. Yol üstünde her yer köşe bucak arandı. 3 farklı teknisyen aynı rotada arama yaptı ancak hiçbir şey bulamadılar. Rihannon polise başvurdu ve bir tutanak tutturdu.

"Her şeyin envanterini yeni yapmıştım. Ama envanter öğelerinin bir listesini ve cihaz açıklamalarını verdiğimde; FLUKE 87V Dijital Multimetre, FLUKE Prosim 4, FLUKE Spot Işık, FLUKE VT Plus Akış Analizörü, FLUKE Termokupl, FLUKE Kurşun seti, BIO-TEK QED 6 Defib Analizörü, BIO-TEK RF303 ESU Analizörü (kutu bulunduktan sonra dış yüzey hasarı nedeniyle tamire ihtiyaç duyulan tek alet ) ve Ultrason Fantom.. kimse bu cihazların ne olduğunu bilmiyordu."

Rhiannon, cihazlarının bulunmasından ümidini keserek, kendine tamamen yeni test ekipmanları satın aldı. Ardından, 2020'nin sonlarında yolda giderken otoyolun kenarında büyük bir kutu gören genç bir adamdan telefon geldi. Genç adam şans eseri kutunun sahibini bulmuştu çünkü Rhiannon sahip olduğu her cihaza kartvizitini koymuştu. Arayan kişi ona kutuyu aldığını ve eve gelip onu açtığında aletlerin ne işe yaradığını anlamadığını söyledi, "Hanımefendi, kutu, üzerinde Fluke Biomedical yazan tuhaf ekipmanlarla dolu".Rhiannon, kutunun bulunduğunu duyunca sevinç içinde şaşkına döndü ve kutuyu bulan kişiye bir ödül verdi.

Hikayenin En Çarpıcı Bölümü
İki buçuk yıl boyunca kutu, Houston havasının zorlu şartlarına maruz kalmıştı. Güneş, ısı, nem, yağmur ve rüzgar... Rhiannon, "Burada Harvey Kasırgası'nı hatırlıyor musunuz bilmiyorum, ama kasırga çok büyük bir sele yolaçmıştı. Harvey Kasırgası'ndan birkaç ay sonra tüm bu ekipmanı kaybettiğimde, Houston'ın bazı kısımları hala sular altındaydı. Ardından ben kutuyu kaybettikten sonra tropik fırtına Imelda geldi. Bu test ekipmanları, selden sonra karayolunun kenarındaki o kutuda bekledi, sonra Tropik Fırtına Imelda'ya maruz kaldı. Kim bilir, belki bir tekne gibi sadece etrafta yüzerek dolaştı.Kutuyu açtığımda çok etkilendim. Kutunun uzun zamandır yol kenarında durduğunu anlayabiliyordum. Örümcek ağı, toz, kir, moloz doluydu ve kutunun dibi biraz nemliydi. Bazı cihazlarda küçük çatlaklar vardı. Ama beni asıl şaşırtan şeyin ne olduğunu söyleyeyim: ProSim4, benim küçük emektar simülatörüm, iki buçuk yıldır fişe takılı olmayan Fluke Biomedical ProSim4'üm,güç düğmesine bastığımda açılıverdi! Sonra diğer her şeyi çalıştırmaya başladım: Spot ışığını aç, voltmetreyi aç, sigortayı kontrol et... Her şeyi test ettim ve her şey, her ünite çalıştı! Nasıl oldu da bu cihazlar yol kenarında iki buçuk yıl durup sonra sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebildi? Houston'ın havası oldukça nemlidir. Açık havada bıraktığım diğer elektronikler bu koşullara dayanamıyorlar. Çerçevelerinin arkası nemleniyor ama o kutudaki cihazların hiçbiri hasar görmedi ve onarıma ihtiyaç duymadı. Kutulardaki ayırıcıların hepsi sağlamdı. Ekranlar sorunsuz açıldı. Devre kartında korozyon veya nem olduğunda tipik olarak göreceğiniz eksik segment sorunu LCD ekranlarımın hiçbirinde yoktu. Bu belirtilerden hiçbirini görmedim. Fluke Biomedikal'in ne yaptığını bilmiyorum ama bu bir tür sihir olmalı! Sonra cihazlarımı kalibrasyon için gönderdim ve iki hafta sonra karneyi geri aldığımda, her şey minimum kalibrasyona ihtiyaç duyacak şekilde çalıştığını gördüm. Kutu tam anlamıyla otoyolda, el değmeden, 2,5 yıl beklemişti ve tüm aletlerim çalışıyordu”

Rhiannon ayrıca, satın aldığında 10 yıldan eski olan ikinci el VT Plus'a sahipti. "Bu ünite aslında ömrünü tamamlamış bir ünite... Hâlâ burada, eski bir cihaz olarak kabul edilen 12 yıllık bir Fluke Biyomedikal cihazım olduğu gerçeği karşısında şaşkınlık içinde oturuyorum. Kontrol edilmek üzere gönderdiğimde, kalibrasyon doğrulamaları yapan şirket de şaşkına döndü."

Hikayenin Özeti..

Saatte 90 km hızla giden bir kamyonetin arkasından düştükten ve bir otoyolun kenarında iki buçuk yıl geçirdikten sonra, kutudaki test ekipmanları tekrar çalışmaya başladı. UBS'nin bir dizi test ekipmanına ihtiyaç duyan ve kendisine test edilmiş ve doğrulanmış ekipman verilmiş yeni bir çalışanı vardı. Kendisine verilen,2.5 yılı yol kenarında bir kutuda bekleyerek geçirmiş ekipmanlar, altı aydır sorunsuz bir şekilde tekrar kullanılmaya devam ediyor.

Fluke Biomedikal'de her şey, hasta ve operatör güvenliğine dayanır. Rhiannon gibi uzman servis teknisyenleri, kritik ölçümler yapan tıbbi cihazlarda kullandıkları araçların güvenilirliğinden emindir ve ne mutlu ki, bunu kanıtlamak için bir kamyonetin arkasından düşmek gerekmiyor.