MENÜ

Blog

TEM

14

2020
Fluke Osiloskop Dünya Rekorunu Kırmaya Yardımcı Oluyor

Elektrikli yılan balıklarını ölçmek için Amazon'un etrafında bir Fluke dijital el osiloskopu çekildi. Bu sayaç çoğu elektrikli hayvan için Guinness Dünya Rekoru kıran bir ölçüm yaptı ve elektrikli yılan balığının üç farklı türe sahip olduğunu kanıtlamak için kullanıldı. Central Florida Üniversitesi Zooloji Profesörü Profesör Crampton, yeni keşfedilen elektrikli yılan balığı türlerinden birinin gerilimini ölçerek dünya rekorunu kırmak için bir Fluke 190-202 ScopeMeter® kullandı.

Başlangıçta bir tür olduğu düşünen Crampton ve bir grup bilim adamı, en az üç elektrikli yılan balığı türü olduğunu kanıtladı:

  • Electrophorus çeşitleri
  • Electrophorus electricus
  • Electrophorus voltai

Her biri Amazon'un ayrı bir bölgesine özgüdür. Rekor kıran elektrikli yılan balığı, 860 V'yi söndüren 1.21 m E. voltai idi.

Gerilim Okumalarını Yakalama

https://youtu.be/dmgfxE21AT8

Crampton, bu hayvanların voltaj çıkışını ölçmek ve kaydetmek için başarılı bir yöntem geliştirdi. Fluke 124B Osiloskopunu diferansiyel gerilim için kurdu ve yılan balığından gelen kısa elektrik darbelerini yakalamak için tetiklenmiş alım kullandı. Doğru bir okuma elde etmek için Crampton, yılanbalığının suyun yükünden çıkarıldığından, iletken olmayan bir muşamba üzerine yerleştirildiğinden ve sakin olduğundan emin olmalıydı.

Guyana Keşfi

Crampton, en elektrikli hayvan için dünya rekorunu kırdıktan kısa bir süre sonra British Broadcasting Company (BBC) Animal Impossible bölümünün rekorunu kırmaya davet edildi. Crampton ve ekibi, 9 günlük bir keşif gezisinde daha fazla elektrikli yılan balığı bulmak ve ölçmek için Guyana'ya gitti.

Fluke, Crampton'a bu keşifte kullanılmak üzere yeni bir ScopeMeter sağladı. "Her şeyden önce, son derece hassaslar. Ve ikincisi, son derece sağlam. Tüm ekipmanımın saha dayanıklı olması gerçekten önemli. Fluke ölçüm cihazları bunun için gerçekten iyi tasarlanmış." Yolculuktan ve yağmur ormanlarının yüksek neminden kurtulabilecek ekipmanı seçtiğini ifade etti.

Crampton ve ekibi, iki E. electricus yılan balığı (1.30 ve 1.35 metre) üzerinden 700 + V ölçüm kaydedebildi. Her ikisi de E. voltai tarafından belirlenen dünya rekorunun üstüne çıkmasa da, her ikisi de 650V olan E. electricus'un önceki en yüksek ölçümünü kırmış olacaktı.

İlk bataryalar için ilham kaynağı olmaktan gelecekteki tıbbi ilerlemelere kadar, Crampton gibi bilim adamlarının 250 yıldan fazla bir süredir elektrikli yılan balıklarından etkilenmesi şaşırtıcı değil. Sentetik biyo-piller için halihazırda elektrikli yılan balığı organları kullanılıyor. Bu araştırmanın gelecekteki uygulamaları, kalp pilleri gibi tıbbi cihazların çalıştırılmasını içerir. Crampton, “sürekli pil olarak kullanılabilen büyük elektrik alanları, harici elektrik alanları üretmek” için insan hücrelerinin kullanılmasına bile yol açabileceğini söylüyor.

Doktorasına hazırlanırken elektrikli balıkla çalışmaya başlayan Crampton, onlarla çalışmaya devam etmeyi ve Fluke ölçüm cihazını elektrikli yılan balığı da dahil olmak üzere herhangi bir elektrikli balık okuması için kullanmayı planlıyor. Crampton, elektrikli yılan balığı ile ilgili araştırmanın devam etmesi gerektiğini söylüyor: “Sanırım ilgili sayıları önemli ölçüde artırmamız gerekiyor.

İlgili Ürünler:

Fluke 190-202 - ScopeMeter®
Fluke 124B - Endüstriyel ScopeMeter®