FAULT INFO'dan yararlanmak için test cihazınızda en güncel sürüme sahip olmanız gerekir.
TANILAMA sekmesi altında, ARIZA BİLGİSİ' ni bulacaksınız. Hatalı bağlantıların yerinde çözülmesine yardımcı olacak bir kılavuz olarak tasarlanmıştır. Bazı durumlarda, daha ayrıntılı analiz gerekli olacaktır.
Versiv'inize bazı örnekler aktarmak isterseniz, lütfen buraya tıklayın.
Desteklenen adaptörler ve testler şunlardır:
DSX-PLA004
DSX-CHA004
DSX-PLA804
DSX-CHA804
HATA BİLGİSİ, yalnızca Kablo Tipi, 100 MHz, 250 MHz veya 500 MHz üst frekansına sahip bir test limiti ile bağlantılı olarak CAT 5 veya üstüne ayarlanmışsa görüntülenecektir. Aşağıdakiler Başarısız olduğunda görüntülenmez:
Kategori 3 bağlantıları
F sınıfı bağlantılar
FA bağlantıları sınıfı
Sadece iki perli bağlantılar veya kablo haritası hataları.
Ama yine de TANI sekmesi altında HDTDR ve HDTDX alacaksınız.
Bağlantıları tespit etmek için frekans alanı analizinin yanı sıra zaman alanı analizi ve tescilli dijital sinyal işleme tekniklerini kullanır. DTX CableAnalyzer üzerindeki FAULT INFO, yalnızca o zamanlar son teknoloji olan diferansiyel mod analizine dayanıyordu, bu nedenle DSX CableAnalyzer'ın, özellikle Kategori 6A ve Sınıf EA bağlantıları için tanılamasında daha kesin olmasını bekleyebilirsiniz.
Konektör Algılama
DSX CableAnalyzer'a özgü olara bağlantıdaki RJ45 bağlantılarını algılayabilir. Bir RJ45 ek noktası varsa, FAULT INFO, aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi size o bağlantıya olan mesafeyi verecektir:
Konnektörleri algılama yeteneğinin elbette sınırlamaları vardır. Bağlantı 100 m'den (328 ft) daha büyükse, 100 m'den (328 ft.) sonra konektörleri güvenilir bir şekilde bulamayacağından konektör algılama kapatılacaktır. İki bağlantı birbirinden yaklaşık 1 m (3 ft.) uzaklıktaysa, bunlar tek bir bağlantı olarak bildirilebilir. Ekranlar, DSX-5000 CableAnalyzer'daki ayarlarınıza bağlı olarak metre veya fit olarak görüntülenir.
FAULT INFO'da Rapor Edilen Arıza Türleri:
DSX CableAnalyzer hiyerarşik bir raporlama yapısı kullanır. Yani, hatalar aşağıdaki sırayla önceliklendirilir:
1.Yağlayıcı nedeniyle Ekleme Kaybı hatası
2.Uzunluk nedeniyle Ekleme Kaybı başarısızlığı
3.DC kontak direnci sorunu ve kontak direnci sorununun konumu nedeniyle Geri Dönüş Kaybı hatası
4.Kablonun neden olduğu Geri Dönüş Kaybı
5.Kablodaki sudan kaynaklanan Geri Dönüş Kaybı arızası
6.Kablodan kaynaklanan NEXT hatası
7.Kötü bir sonlandırma veya uyumlu olmayan bağlayıcının neden olduğu NEXT hatası
8.Seçilen test limiti için çok fazla bağlantının neden olduğu NEXT hatası
Hasar görmüş bir kabloyu değiştirme fikri, bir konektörü yeniden sonlandırmaktan daha ciddidir. Mevcut yazılım sürümünü çalıştırıyorsanız, kablodaki suyun neden olduğu Geri Dönüş Kaybı arızaları ve çekme yağının kullanılmasından kaynaklanan Ekleme Kaybı arızaları artık HATA BİLGİSİ teşhisinin bir parçasıdır. Bu, ünitenizi güncel tutmak için iyi bir nedendir. Mevcut yazılım https://www.flukenetworks.com/support/downloads adresinde bulunabilir. Elbette yerleşik DSX CableAnalyzer tekniklerini kullananları teşhis etmeye devam edebilirsiniz.
Bağlayıcı Sıralaması
DSX CableAnalyzer'daki FAULT INFO'nun bir başka benzersiz özelliği de, size özellikle hangi konektörün düzeltileceğini söyleme yeteneğidir, bu da NEXT'de en büyük iyileştirmeyle sonuçlanacaktır. Aşağıdaki örnekte, FAULT INFO uzak uç bağlantısını KIRMIZI renkle işaretleyerek, bunun NEXT'in en büyük kaynak kaynağı olduğunu gösterir:
Yakın uç bağlantısının gri renkte olduğunu göreceksiniz. Bağlantıyı uzak uçta sabitleyene kadar, FAULT INFO, bu bağlantının yeniden sonlandırmanın mı yoksa değiştirmenin mi fayda sağlayacağını güvenle belirleyemez; dolayısıyla gri renktir. NEXT tanımlayıcısıyla ilgili videolarımızı okuduysanız veya izlediyseniz, bir bağlantının iyi olup olmadığını belirlemek için HDTDX için %35'lik bir kılavuzun eşik olarak kullanıldığını bileceksiniz. FAULT INFO, telafi edilmemiş zaman etki alanı karışma kullanarak bunun üzerinde bir varyasyon kullanır. Bu nedenle, bağlantının %35'ten daha iyi olduğu bir durum görebilirsiniz, ancak HATA BİLGİSİ bağlantıyı iyileştirme ihtiyacı olarak işaretler.