MENÜ

Blog

ARA

25

2019
Her Zaman, Her Yerde: Offline, Online ve Çoklu Osiloskop Analizi

Son on yılda, bir osiloskopa ve verilerine uzaktan erişme yeteneği, geliştirme projelerini tamamlamak için oldukça önemli hale geldi. Coğrafi olarak dağılmış olan tasarım mühendisleri, imalat mühendisleri ve bazı tedarikçiler de dahil olmak üzere küreselleşmiş ekipler artmaya devam ediyor. Bu ekiplerin verimli bir şekilde çalışıp, sorunları hızla çözmesi için, aynı verileri aktarma ve görüntüleme yeteneği büyük bir avantaj olabilir. Bu yazıda, Tektronix osiloskobunuz yanınızda olmadan offline, online ve çoklu osiloskop PC yazılımı ile verilere erişmek için ne yapılıyor, bunu tartışacağız.

Verilere uzaktan erişim gereksinimlerini karşılamak için, offline ve online analiz olarak kullanılan iki temel yöntem vardır. İncelemeye offline yazılım ile başlayacağız.

Offline Analiz

Tektronix, kullanıcılarına bilgisayarlarında bir osiloskop tarafından çevrimdışı yakalanan verileri analiz etme ve paylaşma olanağı sağlamak için çevrimdışı yazılım geliştirdi. Bir kullanıcı için, uzaktan çevrimdışı erişim yazılımı iki temel avantaj sağlar; verimlilik ve işbirliği.

Verimlilik - Ürün geliştirme döngüsü boyunca, bir osiloskop ölçümüne erişim, tasarımların doğrulanmasında ve sorunların tanımlanması ve temelindeki nedenin belirlenmesinde son derece değerli olabilir. Osiloskopta yakalanan verileri incelemek ve analiz etmek için bir PC veya dizüstü bilgisayar kullanabilmek ve daha sonra başka bir ekip üyesi için kullanılabilir hale getirmek oldukça zaman kazandırır. Buna ek olarak, tek bir platformda farklı üreticilerin test ve ölçüm ekipmanlarından elde edilen dalga formlarını alarak, bilgileri görüntülemek analiz verimliliğini arttırır. Ayrıca, ölçümleri aldığınız laboratuvar setiniz ve çalışma masanız arasındaki geçiş süresini azaltır.

İşbirliği –Tasarım, kalite ve üretim ekiplerine sahip birçok şirket coğrafi olarak dağıldı, dolayısı ile ortak bir başlangıç noktası sağlamak için veri paylaşımı zorlaştı. Çevrimdışı yazılım ile, kullanıcı kolayca ulaşmak istediği verilere erişebilir, analiz ettikleri tüm dalga formu kayıtlarının ekran görüntülerini paylaşabilir. Bu, ekiplerin sorunları daha hızlı belirlemesine, tanımlamasına ve çözmesine yardımcı olur. Verileri bir tedarikçiyle ilişkilendirmeniz gerektiğinde, bu kullanışlı olabilir.

Online Analiz

Offline erişim birçok avantaj sağlarken, gerçek zamanlı, dinamik veri yakalama gerektiğinde bazı sınırlamaları vardır. Burası online erişimin kullanışlı olduğu yerdir. Offline analiz yazılımı statik görüntü üretiminde ve tek veri görüntüsü elde etmede, online analiz ve osiloskopla uzaktan bağlantı kurma yeteneği dinamik ve gerçek zamanlı olarak çok sayıda veri alımı yapmak ve görüntülemek için yararlıdır. Bu, dağınık halde olan ekiplerin farklı analiz sonuçlarının ilişkilendirilmesinde, uzun süreli test yaparken ilerlemeyi uzaktan izlemek istediğinizde ve arıza tespiti yapmak istediğinizde yardımcı olabilir.

Çoklu Osiloskop Analizi

Teknoloji ilerledikçe, birçok uygulama periyodik olarak analizi tamamlamak için dört hatta sekiz kanala ihtiyaç duyar. Bunu başarmanın bir yolu PC veya dizüstü bilgisayardaki çoklu osiloskop yazılımıdır. Çoklu osiloskop yazılımının birincil faydaları esneklik ve ekipman kullanım optimizasyonudur.

Esneklik - Çoklu osiloskop yazılımı ile mühendisler, aynı ekranda verileri görüntülemek ve analiz etmek için gerektiğinde birden fazla osiloskopu bir araya getirebilir, böylece kanal ölçeklenebilirliği ve kullanıcıların daha bilinçli kararlar almalarını sağlar.

Ekipman Kullanım Optimizasyonu

Basitçe belirtmek gerekirse, çoklu osiloskop kabiliyeti gerektiren analiz tamamlandığında, kullanıcılar osiloskopları kişisel uygulamaları için kullanmaya devam eder. Böylece firmalar farklı gruplara yaptıkları yatırımları gerektiğinde işletme test gereksinimleri için ortak kullanarak yatırım hedeflerini geliştirirler.

Özet

Şirketler dünya genelindeki geliştirme ekipleriyle daha da küreselleştikçe, işinizi daha yüksek verimlilikle tamamlamanıza yardımcı olacak araçlara sahip olmak giderek daha da önem kazanıyor. Müşterinin, offline ve online verileri uzaktan analiz etme yeteneğine yönelik isteklerine yanıt vermek amacıyla, Tektronix, yeni nesil TekScope uygulamasında online, offline ve çoklu osiloskop analizini desteklemek için optimizasyon paketleri geliştiriyor. Tektronix'in bu alanda yaptıkları hakkında daha fazla bilgi almak ve incelemek için https://scope.tekcloud.com/ adresini ziyaret etmenizi öneririz.