Temple Üniversitesi, Son Teknoloji Bir Mühendislik Alanı Oluşturmak İçin Tektronix ile Nasıl Ortaklık Kurdu?
1884 yılında Philadelphia'da kurulan Temple Üniversitesi, uygun fiyatlı ve etkili bir eğitim sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Mühendislik ve Uygulamalı Bilimlerde İnovasyon ve Tasarım (IDEAS) Merkezi adını verdikleri büyük bir mühendislik çalışma alanına yatırım yapmaya karar vermişlerdir.
Temple Üniversitesi Teknoloji ve Operasyonlar Kıdemli Direktörü Michael Kala'i, “Asıl amaç mühendislerin yaratıcı olabileceği açık bir alan sağlamak. Mezun olduklarında başarılı mühendisler olmaları için tüm araçlara sahip olmalarını sağlamak” diyor.
Temple Üniversitesi, mühendislik öğrencilerini iş gücünde yenilikçi teknolojiler geliştirmeye hazırlamak için IDEAS Hub'larında son teknoloji araçlara ihtiyaçları olduğunu biliyordu. Böylece, öğrencilerinin sadece öğrenmesine değil, inovasyon yapmasına da yardımcı olacak test ve ölçüm ekipmanı aramak için Tektronix'e geldiler.
Mühendislik profesörü Julie Drzymalski, "En son teknolojiye sahip olmanın önem teşkil etmesinin sebebi, öğrencilerinize mezun olduklarında, gerçek dünyayla karşılaştıklarında mümkün olan en iyi avantajı sağlamak istemenizdir" diyor.
“Bu, tüm mühendislerin bir araya gelebileceği ve gerçek dünyayı görebilecekleri bir alan.
Elektrik ve bilgisayar mühendisliğinde uzmanlaşmış olan Profesör Cory Budischak, daha iyi ekipmanın Temple'ın öğrencilerini daha büyük başarılara hazırlamaya yardımcı olduğunu kabul ediyor.
Budischak “Bu alanda son teknoloji araçlara sahip olmak gerçekten önemli çünkü işverenler bunu arıyor. Okuldan mezun olduklarında işe yarayabilecek mezunlar arıyorlar” diyor.
Bu ihtiyaçları karşılamak için Tektronix, Temple'ın genç mühendislerine, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için ihtiyaç duydukları temel testleri gerçekleştiren ve hassas ölçümler yapan çeşitli cihazlar sağladı:
Keyfi Fonksiyon Jeneretörleri
Karışık Alan Osiloskopları
Dijital Multimetreler
Karışık Sinyal Osiloskopları
IDEAS Hub muazzam bir başarı elde etti. Açık bir düzen, çok sayıda satış noktası ve çeşitli güvenilir araçlarla tasarlanan bu mekan, kolejdeki birçok öğrencinin favori alanı haline geldi.
Biyomekanik mühendisliği öğrencisi Susan Oldfield, "IDEAS Hub'ı seviyorum çünkü açık, parlak ve bu konuda gerçek bir topluluk hissi var" diyor. "Doğru hissettiriyor. Evet, insanların üretken şeyler yaptığı bir yerdeyim gibi geliyor.”
Makine mühendisliği öğrencisi James Kull, yeni alanda mevcut olan cihazlar ve teknoloji konusunda heyecan duyuyor..
“Son teknolojiye sahip olmanın önemli olduğunu düşünüyorum çünkü mühendislik her zaman büyüyor… Bütün mesele şu ki, asla modası geçmiyor. Bu nedenle, güncel standarda uyarsak, asıl alana girdiğimizde kendimizi daha iyi hale getirebiliriz."
Temple Üniversitesi ile bu ortaklığı yöneten Tektronix'in Bölgesel Kanal Yöneticisi Sam Salloum, bu öğrencilere piyasadaki en iyi ekipmanı sağlamaktan gurur duyuyor.
"İlk toplantıdan itibaren Temple'ın üniversite / standart alanının dışına çıkmak istediği çok açıktı. Öğrencileri için gerçekten daha iyi, bir sistem oluşturmak istediler, böylece gelen birinci sınıf öğrencileri, üst düzey laboratuvarları ve aynı alanı kullanabilen yüksek lisans öğrencilerini yakalayabildiler.’’
Eğitime yatırım; inovasyon geleceğinin anahtarıdır. Temple Üniversitesi ve Tektronix, yeni nesil mühendislere öncelik vererek yeni nesil teknolojinin yolunu açıyor.
Yenilenebilir enerji ,otomasyon, ulaşım ve savunmaya kadar her sektörde yeni fikirlere sahip yeni yeteneklere olan talep artıyor. Öğrencilere, bu talebi karşılamak için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Tektronix, ülke genelindeki Temple Üniversitesi gibi mühendislik programlarıyla ortaklık kurarak bunu yapmaya kararlıdır.
Yarının mühendislerini bugün birlikte hazırlıyoruz.