MENÜ

Blog

EYL

18

2019
İyonize Radyasyon ile Çalışırken Kişisel Güvenlik

Kişisel radyasyon güvenliği girişimsel röntgende çok önemlidir. Gereksiz radyasyona maruz kalma riskini en aza indirmek için her faaliyet planlanmalıdır, çünkü doktorlar ve diğer personel, hasta ile birlikte hasta odasındadır ve radyasyona maruz kalmaya devam etme riski vardır.

Tıbbi tesis, mesleki maruziyetleri yasal doz limitlerinin altında tutmak için radyasyon güvenliği programının sürdürülmesinden sorumludur. Ancak bireysel personel, kendi kişisel radyasyon güvenliğine sahip olmak zorundadır. Bu, kişisel korunma ekipmanı, kişisel dozimetreler ve potansiyel yüksek radyasyon dozları seviyesine maruz kalma ve tetikte kalma riskini azaltmak için düzenli izleme ile yönetilebilir.

FPO - Radyasyon Dağılımları

Personel güvenliği için göz önünde bulundurulması gereken başlıca konular şunlardır:

Radyasyon seviyelerini izlemek için gerçek zamanlı geri bildirim sağlayan dozimetrelerin yanı sıra, yeterli Kişisel Koruma Ekipmanı (KKD) kullanın.
Maruz kalma süresini minimumda tutun ve tıbbi personeli uzun süre maruz bırakmaktan kaçının.
Önerilen doz sınırlarına uyun ve maruziyeti dikkatle izlemek için önlemleri alın.
Prosedürün türüne göre davranışın farkında olun ve ayarlayın. Çok çeşitli prosedürlerde kullanılan floroskopi, kolektif personel dozlarının büyük bir kısmına katkıda bulunur.

RaySafe i3 Gerçek Zamanlı Dozimetrenin radyasyona maruz kalma riskini azaltmak için davranışları izlemenize ve değiştirmenize nasıl yardımcı olabileceğini görebilirsiniz.