MENÜ

Blog

OCA

12

2021
Kar, Buz, Dağlar, Adalar: RaySafe X2'yi hiçbir şey durduramaz

Alaska'yı düşündüğünüzde aklınıza ne geliyor? Majestic: gerçekten. Vahşi, evcilleşmemiş: kesinlikle. Tıbbi ekipman servisi, evet. . . bir dakika ne? Alaska, şehirlerde ve uzak yerlerde tıp ve radyoloji merkezlerine sahiptir.

Anchorage, Alaska merkezli bağımsız bir hizmet organizasyonu için çalışan Saha Servis Mühendisi Brad Montagne'a bakalım. Uzman bir teşhis mühendisi olan Brad, 30 yılı aşkın süredir dünya üzerinde çalışmaktadır. Birkaç yıl önce, Alaska'da hevesli bir sinek balıkçısı ve özel bir pilot olarak kendisi için mükemmel olan bir iş açıldı. Tahmin edebileceğiniz gibi eyaletteki bazı bölgelere ulaşmak bir macera. Alaska eyaleti, Teksas'ın üç katı büyüklüğünde ve Brad bir müşteriye ulaşmak için tüm gününü Alaska'da uçarak geçirebilir. Kuzey yamacı (petrol üretimi) ve Aleut Adaları gibi yerlerde bakıma ihtiyaç duyan ekipmanlara sahip tıbbi klinikler vardır. Ekipman bakımı için gittiği Adak gibi birçok askeri üs var. Adak'ta bir X-ray makinesi var, ancak makinede hizmet vermek amaçlı oraya ulaşmak için Brad'in Anchorage'dan beş saatlik bir askeri uçuş yapması gerekiyor. "Ve oradan da Rusya'yı kesinlikle görebilirsiniz!"

        

Mesafeler, bazı yerlere ulaşmanın zorlukları ve bütçe kısıtlamaları göz önüne alındığında, bazı makine türleri nadirdir. “Geçen gün 1986'da bir GE makinesi üzerinde çalıştım. Ve burada sürekli çalışmaya devam eden bazı eski şeyler var… insanların kullandığı eski Bennett ekipmanı gibi hiç görmediğim şeyler. " Bir servis çağrısı olduğunda, genellikle teknisyen sadece röntgenin çalışmadığını söyleyecektir. Eskiden, Brad bir dürbün getirmek zorundaydı. "Şimdi, bir kapsam getirmiyorum. Sadece RaySafe X2'yi getiriyorum çünkü bir kapsam olarak kullanabileceğimi biliyorum. Eğer X-ray tüpü iyi ya da değil, eğer radyasyon koyarak ise doğrulama olursam, sahip olmak önyükleme için benim laptop için beklerdim. X2 ile kelimenin tam anlamıyla açıp gidebilirim. Çok daha iyi bir sistem ve gerçekten parlıyor. Kalite güvencesi ve önleyici bakım yaptığınız için, X2, dalga formlarını görüntüleme yeteneği nedeniyle önceki şeylerden çok daha iyidir.”

“Bu yerlerden bazıları çok uzak; kendi yemeğinizi paketlemeniz gerekiyor. Aleutians'ta tıp merkezleri var ve iyi ekipmanlara sahipler. Ama kalacak bir dükkanı ya da yeri yok, bu yüzden klinik yatağında uyuyorum. Asıl zorluk, adalarda 10 dakika içinde değişebilen hava durumu. Bazen çalı uçağının inemeyeceği bir yerde sıkışıp kalırım. Servis bir saat sonra orada açık bir hava bekliyor 10 gündür olabilirim. Kendi başıma dışarıdayım, hemen hemen ve teknik destek ya da herhangi bir iletişim almak zor. Yani, kesinlikle zor, ama onu seviyorum. Aleutians harikadır.”

Alaska'da yaşayan bir servis teknisyeninin hayatında her gün yeni ve beklenmedik şeyler oluyor. Brad bu meydan okumayı seviyor ve profesyonel uzmanlığını en büyük eyaletimizin sunduğu tüm maceralarla birleştirmek için mükemmel bir yer buldu.