MENÜ

Blog

ŞU

15

2019
Konumunuza Kilitlenin

David Kelly, Software Engineer, Tektronix

Yeni bir tasarımda hata ayıklama yaparken, MSO70000 serisi gibi modern bir dijital osiloskop üzerindeki en kullanışlı özelliklerden biri, seri veri sinyalinde bir sembol veya bit pattern'inde tetikleme yeteneğidir. Bu, seri akışta kullanıcı tanımlı pattern'i gördüğünde osiloskop tetiklemeleri dışında, bir kenar tetikleyiciden çok farklı değildir. Sonuç olarak osiloskopun dalga formunu ekranda sabitleyerek, ayrıntılı olarak incelemenizi sağlar. Bağlı başka kanallarınız varsa, karışma veya zamanlama gibi sorunları tanımlamak için sinyallerin davranışını ilişkilendirebilirsiniz.

Ancak, sinyalin aşırı semboller arası girişimi (ISI), bit hataları veya seri model bir tetikleyicinin aradığınız sembolü güvenilir bir şekilde bulmasını engelleyen başka problemleri varsa ne olur?

Bir alternatif, Seri Konum Kilidi tetiğini uygulamaktır. Bu tetik, iletişim standartlarında genel olarak belirtildiği gibi test pattern'i veri sinyalini tekrarlayan sabit bir uzunluğa sahip olduğunuzda kullanılabilir. Saat sinyali, ikinci bir kanalda olabilir veya veri sinyalinden geri kazanılabilir. Bu tetik, yüksek performanslı Tektronix MSO ve DSA osiloskoplarında standarttır (DPO modellerinde isteğe bağlıdır) ve Seri Model Kurulumu altındaki tetik açılır menüsünden seçilebilir. Menüde “Trigger On Lock” seçildiğini unutmayın.

Konum Kilidi tetikleyicisini kullanmak için, sadece yinelenen sinyalin bit hızını ve pattern uzunluğunu (bit cinsinden) belirtirsiniz ve kapsam, dalga formunu sabitleyerek sinyalinizi tetikler. Düzgün kısmı, menüdeki ok düğmelerine basarak, dalga şeklini güncelleyerek donanım hızında gerçek zamanlı olarak görüntüleyerek ileri ve geri tarayabilirsiniz.

Bir kerede bir bit tarayabilir veya istediğiniz kadar bit atlamak için menüdeki “kaydırma miktarını” belirleyebilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsü, 6 bit / sn, 2640 bit yinelenen 8b10b kodlu CJTPAT sinyali kullanan ve 57 bit kaydırma miktarına (verilen ayarlarda tam ekran hakkında) bir örnek göstermektedir. Konum Kilidi Tetikleyiciyi bir Google sonuç sayfası olarak düşünün - ne aradığınızı tam olarak bilmiyorsanız bile, sorunlu alanları bulmak için dalga formunuzu hızlı bir şekilde tarayabilirsiniz. Aramanıza yardımcı olması için, sinyal için bir kod çözücüyü de etkinleştirebilirsiniz: örnek, Dikey Veri Yolu Ayarı açılır menüsünde bir 8b10b Seri Veri Yolu kurulumu kullanır.

Sert bir seri sinyal problemini çözmek için ipuçları ararken, konum kilidi tetikleyicisi başlamak için harika bir yer olabilir. Bir ara deneyin. Konum Kilidi Tetikleyici ile çalıştıysanız, aşağıdaki yorumlar bölümünde sizden haber almak harika olurdu.