MENÜ

Blog

KAS

19

2020
LinkRunner AT: Autotest TCP Bağlantısı ve Konfigürasyonu

LinkRunner AT (LRAT) Autotest özelliği, 10 adet cihazı konfigüre etmenize olanak sağlar. Ayrıca ping kullanarak bağlantıyı vey TCP SYN paketi kullanarak bir TCP uygulama port bağlantısını doğrulamanızı sağlar. Bu örnekte, LinkRunner Manager kullanılarak bir profil oluşturuldu ve LRAT'a yüklendi. Profil 2 tane hedef cihaz ve TCP port numarası içeriyor.

Not: Gateway otomatik olarak hedef cihaz olarak eklenir ve bağlantı Ping ile test edilir.

Aşağıdaki örnek, AutoTest'in TCP uygulama portları 8168 ve 8190 numaralı TCP portundan gelen bir TCP oturum isteğini dinlediğini başarıyla doğruladığını gösterir.

Autotest, LRAT'ta bulunan Tools> Autotest Configuration ayarlarını değiştirerek veya profili LinkRunner Manager'inde ayarlarken Continuous Mode’da çalışabilir. LRAT rasgele bir TCP kaynak port numarası ile başlayacak ve gönderilen her TCP-SYN paketi için TCP port numarasını 14 artarak yaklaşık her 4 saniyede bir TCP-SYN paketi gönderecektir. Aşağıdaki örnekte, LRAT'ın şimdiye kadar hedef cihaza TCP bağlantısını 26 kez test ettiğini görebiliriz ve siz Autotest menüsünden çıkana kadar teste devam edilecektir.