MENÜ

Blog

ARA

10

2019
Modüler Basınç Kontrol Sistemini Dikkate Almak İçin 3 Neden

Mevcut standartlar için modüler bir basınç kontrol sistemine geçilmesinin birkaç nedeni vardır. En yaygın olanları: kullanım kolaylığı, esneklik ve yüksek basınçlı gaz kullanma yeteneğidir.

Fluke Calibration, hidrolik deadweight cihazları ve karşılaştırıcılar için modern bir alternatif olarak 8270A ve 8370A Modüler Yüksek Basınç Kontrol Cihazlarını sunuyor. 8270A ve 8370A, aynı anda en fazla beş ölçüm modülü ile yapılandırılabilen otomatik pnömatik basınç kontrol cihazlarıdır. böylece yüksek ve düşük basınç aralığında her şeyi halledebilirler.

Kullanım Kolaylığı                       

Geleneksel deadweight test cihazları ve diğer yüksek basınç standartlarının aksine, 8270A ve 8370A dokunmatik ekran arayüzüne sahiptir ve uzak mod ile bilgisayardan kolayca kontrol edilebilir. Basınç karşılaştırıcılarının aksine, işlem tamamen otomatikleştirilebilir ve kısa bir zamanda stabilite sağlanır ve korunur.

Bir deadweight test cihazı kullanırken, kullanıcının ağırlıkları yığması ve döndürmesi gerekir. Bir basınç noktası almak için sınırlı bir zaman dilimi vardır. Ağırlıklar sürekli olarak dönmeye ihtiyaç duyar ve pistonun yüzmesi gerekir. Bir basınç kontrolörü / kalibratörü daha basittir. Noktalar kolayca tekrarlanır ve basınç noktalarındaki bekleme süreleri kalibrasyonun gereksinimlerine bağlı olarak keyfi olabilir.

Bir basınç kontrolörü / kalibratöründe daha fazla seçenek bulunur. Genellikle, müşteriler ön panel üzerinden 8270A veya 8370A’yı kullanırlar, ancak cihazı bir bilgisayar üzerinden çalıştırmak istenirse kendilerine özel programlar yazabilirler. Kullanıcı kullanım kolaylığı özelliklerini geliştirmek isterse, test programları kurabilir ve kalibratörün kendisinde saklayabilir.


Fluke Calibration 8370A Basınç Kontrol Cihazı / Kalibratörü

Örneğin, bir müşteri cihazının ölçeğinde yukarı ve aşağı beş basınç noktası kaydetmek istiyorsa, işlemi hatırlayabilecek kayıtlı bir program ayarlayabilir. Kendilerine uygun prosedürü belirleyip kullanıcı profillerine kaydedebilirler. Kontrolör daha sonra bu programı kolayca hatırlayabilir ve tekrarlayabilir.

Programları ayarlama zaman alıcı olabilir, ancak aşamalı olarak kullanıcı ara yüzleri kurulabilir. Kullanıcılar buna vakit ayırmak istemezse cihaz ön panelden kolayca çalıştırılabilir.

Esneklik

Basitlik, modüler bir basınç kontrol sistemine geçilmesinin ilk anahtar nedeni ise, ikincisi esnekliktir. Bir deadweight test cihazı gibi yüksek basınç standardında, cihaz sabit bir konfigürasyondadır. Belli bir basınç aralığına, belirli bir doğruluğa sahiptir ve bazı özel şartları bulunur. Bu faktörleri değiştiremezsiniz. İhtiyaçlarınız değişirse, başka bir cihaz satın almanız gerekir.

8270A ve 8370A yüksek basınç kontrol cihazlarının modüler yapısı, ihtiyaca göre başka bir basınç ölçüm modülü satın alarak konfigürasyonu  kolayca değiştirebilirsiniz. Modüller cihazda sabit değildir, Kolayca daha sonra yeni bir modül takabilirsiniz. Geleneksel bir deadweight test cihazı kullanmak için çalışma odası gereklidir. Bir deadweight test cihazı doğal olarak bir masa üstü cihazıdır ve etkili bir şekilde kullanmak için masa üstü alana ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, kullanılmadıklarında ağırlıkları saklamak için de alana ihtiyacınız olacak.

8270A ve 8370A kalibratörleri daha az kurulum gereksinimine sahiptir. Rafa monte edilebilirler. Kontrolörü uzaktan bile çalıştırabilirsiniz. Bir deadweight test cihazı doğrudan etkileşime girmelidir ve yerçekimi etkilerine duyarlıdırlar. Deadweight test cihazından bir denetleyiciye geçtiğinizde, yerçekimi hesaplamaları artık bir gereklilik değildir.

Yüksek Basınçlı Gaz

Yükseltmenin en yaygın üçüncü nedeni, yüksek basınçlı gaz teminidir. Kullanıcıların, özellikle hidrolik sistemlerle karşılaştıkları ortak zorluk, sıvı uyumsuzluklarıdır. Örneğin, belki de yağ kullanan bir deadweight test cihazınız var ve cihazınızın temiz olması gerekiyor.

Bu gibi durumlarda, birkaç seçeneğiniz var, ancak hiçbiri kolay değil.

1. Kalibrasyondan sonra cihazı temizleyebilir ve temiz olduğunu doğrulayabilirsiniz.
2. Sıvı ayırıcı kullanmaya çalışabilirsiniz.
-Sıvı ayırıcı, içinde diyaframlı ve her iki tarafında iki sıvı bulunan bir cihazdır.
-Kullanmak biraz uğraştırıcı ve ölçüme biraz belirsizlik katıyor.


Kirlenme önleme sistemi ile 6270A

8270A ve 8370A kontrol cihazlarının kullanımı ile hemen hemen her cihaz temiz, kuru gazla uyumlu olacak. Bu sistem genellikle bir azot kaynağı kullanır. Cihaz temizliği ile ilgili endişeler, azot bazlı bir sistemle neredeyse yoktur. Kontrolörler/kalibratörler 15.000 PSI'ye kadar çıktığından, genellikle hidrolik tip kalibrasyon sistemi tarafından yapılan iş yükünü üstlenebilirler.

8270A ve 8370A ayrıca isteğe bağlı Kirlilik Önleme Sistemi (CPS) ile birleştirilebilir. CPS, kontrol ünitesinin hem gaz dolu hem de sıvı dolu cihazları kirlilik endişesi olmadan kalibre etmesini sağlar. Geniş basınç aralığı kapsamı ile bir kontrolör/kalibratör, iki ayrı standart gerektiren görevi yerine getirebilir.

Özet

Modüler bir basınç sistemine geçmenin en yaygın nedenlerinden üçü şudur: esneklik, kullanım kolaylığı ve kirlenmeyi önlemek için yüksek basınçlı gaz kullanma yeteneği. Fluke Calibration, modern ve modüler bir sistemle ilgilenenler için 8270A ve 8370A Modüler Yüksek Basınç Kontrol Cihazları sunar.

Otomatik basınç kontrolörleri, en basit, kullanımı en kolay basınç standartlarından bazılarıdır. 8270A ve 8370A, basınç sensörlerinin geniş bir iş yükünü kalibre ederek, diğer yüksek basınç kontrol cihazlarından daha hızlı olup, daha geniş bir basınç aralığını kapsar. Yüksek basınçlı gaz tedariki ile özellikle yüksek basınçlı kalibrasyonlarda hidrolik tipte bir kalibrasyon sisteminde oluşabilen kirlenme riskini azaltır .