MENÜ

Blog

NİS

04

2024
NetAlly CyberScope Air

NetAlly geçen yıl CyberScope'u piyasaya sürdüğünde, onu, derinlemesine siber güvenlik analizi ve raporlaması sağlayabilen dünyanın ilk kablolu ve kablosuz el tipi ağ güvenlik açığı tarayıcısı olarak gururla selamladı. NetAlly, aynı harika özellikleri ağ ucunda kablosuz güvenlikten sorumlu teknisyenlerin eline veren CyberScope Air'i piyasaya sürdü.
 
Beklediğiniz gibi CyberScope Air, Wi-Fi 6/6E ağlarını tam olarak destekler ve tam veri hızında bağlanıp kareleri yakalayabildiği 6GHz bandına görünürlük kazandırır. Saha incelemesi, analiz ve sorun giderme araçları, ağ keşfi, L2 ve L3 yol analizi, gerçek zamanlı kablosuz ölçümlerle kısa süreli izleme olanakları ve zaman içinde ağ değişikliklerini vurgulayan trend grafikleri dahil olmak üzere zengin miktarda bilgi sağlama kapasitesine sahiptir.
CyberScope Air, tüm Wi-Fi ve Bluetooth/BLE cihazlarını tanımlar, nereye bağlı olduklarını gösterir ve yetkisiz erişim noktalarını (AP'ler) kolayca tespit edebilir. Daha da iyisi, IoT, OT ve yönetilmeyen cihazlar da dahil olmak üzere kablosuz ağlardaki her şeyi tanımlar.
CyberScope Air saygın Nmap yardımcı programını çalıştırdığı için güvenlik açığı taraması büyük bir hız kazanıyor. Yerleşik veya özel komut dosyalarını kullanarak uç nokta denetimleri için isteğe bağlı taramalar gerçekleştirebilir ve Nmap'i Otomatik Test ve ağ keşif araçlarıyla düzgün bir şekilde entegre eder.
 

Cihaz ayrıca topoloji haritalaması, analitik ve uzaktan kontrol için doğrudan NetAlly'nin Link-Live bulut portalıyla da çalışır. Link-Live, teknisyenlere kablosuz ağlarında olup bitenlerin "bir bakışta" anlık görüntüsünü sağlamak için keşif sonuçlarının ve WiFi verilerinin etkileşimli bir gösterge tablosu görünümünü eklediğinden önemli bir yükseltme görüyor. CyberScope Air, NetAlly'nin diğer el tipi analiz ürünleriyle aynı Android tabanlı işletim sistemini çalıştırıyor ve bu, teknisyenlerin ve mühendislerin yanı sıra acemilerin de ilgisini çekecek. Önceki NetAlly ürün incelemelerinde sıklıkla söylediğimiz gibi, eğer cep telefonu kullanabiliyorlarsa CyberScope Air'i kullanabilirler. 5 inç. renkli dokunmatik ekran, tüm görevlere tek dokunuşla hızlı erişim için simgeler sunar ve diğer üçüncü taraf Android uygulamalarını yükleyebilirsiniz. Ekrandaki FAB (değişken erişim düğmesi), seçilen görevle ilgili diğer analiz araçlarına anında erişim sağlayan değişken eylem menülerini açar.

CyberScope Air'in kullanımı kolaydır ve test etmek için laboratuvarın Netgear WAX630E ve Zyxel WAX640S-6E üç bantlı AP'lerine WPA3 şifrelemesini kullanarak 6GHz radyoları üzerinden bağlanan yeni Otomatik Test Wi-Fi profilleri oluşturduk. Profiller tek dokunuşla başlatılır ve ardından 25 saniye sonra, uyarıları veya hataları belirtmek için renk kodlu 'kartlar' olarak sunulan inanılmaz miktarda kablosuz bilgiyle geri bildirimde bulundular.
Wi-Fi testi, ekstraMap 6E sekmesi sunan Kanal haritası ekranıyla dahili ve harici kablosuz ağları keşfeder. Kanallar, aktif SSID'ler, ilgili AP'ler, şifreleme şemaları, bağlı istemciler ve algılanan Bluetooth/BLE cihazları hakkında daha fazla ayrıntıya inebilirsiniz.
Bize ağımızdaki her cihazın bir listesini sunan Discovery aracından hiçbir şey saklanamaz; bu, daha fazla araştırma gerektirdiğini bilmediğimiz bazıları da dahil. Nmap, önceden tanımlanmış testlerden herhangi birini çalıştırabileceğiniz veya daha derin uç nokta analizi için kendi komut dosyalarınızı oluşturabileceğiniz başka bir tek dokunuşla uygulamadır.
Cihazı Link-Live portal hesabımız için talep ettikten sonra test sonuçlarını yükleyebilir, boş zamanlarımızda bunlara göz atabilir ve meslektaşlarımızla paylaşabiliriz. Etkileşimli kontrol paneli görünümü, keşfedilen Wi-Fi cihazlarının sayısını, SSID'leri, kullanılan kanalları, aktif şifreleme şemalarını ve çok daha fazlasını gösteren bir yığın grafik sunduğundan çok etkileyicidir.
Güçlü teşhis araçları ve güvenlik açığı taramasının birleşimi, NetAlly'nin CyberScope Air'ini kablosuz ağ güvenliğini sağlamakla görevli teknisyenler için son derece arzu edilen bir araç haline getiriyor. Kullanımı son derece kolaydır ve yaygın ağ izleme ürünlerinin geride bıraktığı güvenlik boşluklarını açıkça doldurma kapasitesine sahiptir.