MENÜ

Blog

EYL

18

2024
NetAlly, CyberScope® El Tipi Siber Güvenlik Analizörü için Keşif İzleme Yeteneklerini Duyurdu

Yeni uç noktaların ve değişikliklerin hızlı ve kolay bir şekilde tanımlanmasını sağlayarak güvenlik uzmanlarının "sistem ağlarını bilmelerini" sağlar.


NetAlly bugün kablolu ve kablosuz ağ analizörleri serisi için en son yazılım güncellemelerinin kullanılabilir olduğunu duyurdu. Sürüm 2.4,  EtherScope® nXG, LinkRunner® 10G, AirCheck® G3 Pro için yeni işlevler ve en önemlisi CyberScope® El Tipi Siber Güvenlik Analizörü için yeni bir Keşif İzleme özelliği içeriyor.

Bu yılın nisan ayında, NetAlly, derinlemesine site siber güvenlik değerlendirmeleri için dünyanın ilk taşınabilir analizörü olan CyberScope'u tanıttı. NetAlly, bugün yaptığı duyuruyla, CyberScope'un keşif yeteneklerinin gücünü, Link-Live işbirliği, raporlama ve analiz platformundaki yeni yeteneklerle artırarak zaman içinde bir site ağındaki tüm cihazlara ilişkin hızlı bir çözüm sağlıyor.

NetAlly CTO'su James Kahkoska, "Erişim katmanında uç noktaların ve her yerde bulunan bağlantıların büyük çapta yaygınlaşmasıyla birlikte, güvenlik uzmanlarının yönettikleri sistemlerdeki tüm cihazları 'gözlemleye bilmeleri' için hızlı ve kolay bir yola ihtiyaçları var" diyor.

Discovery Monitoring özelliği, yeni ve eksik cihazları veya Wi-Fi erişim noktalarını ve bilgisayarları izlemek için otomatik günlük, haftalık veya aylık anlık görüntülerin Link-Live'a yüklenmesine (veya istendiğinde manuel olarak toplanmasına) olanak tanır. Güçlü filtreleme ve gruplama, analizin yeni cihazları, bir cihaz içindeki değişiklikleri veya belirli cihazları ve türleri zaman içinde izlemesine olanak tanır.

Kahkoska, "SecOps ekiplerinin herhangi bir anda ağda hangi cihazların bağlı olduğunu bilmeleri ve ağdaki yeni cihazları ve tüm Wi-Fi ağlarını ve uç noktalarını tanımlayabilmeleri kritik öneme sahiptir" diye devam ediyor. "Her mühendis 'ağını bilmek' ister ancak karmaşıklık ve kapsam bunu zorlaştırır, hatta imkansız hale getirir. Discovery Monitoring ile CyberScope'unuzu birden fazla Discovery ve Wi-Fi anlık görüntüsünü otomatik olarak yakalayıp yükleyecek şekilde yapılandırabilir ve böylece ağdaki yeni, eksik veya geçici cihazları tespit etmeyi eskisinden daha kolay hale getirebilirsiniz."

Discovery ve Wi-Fi analiz verileri Link-Live*'a gönderildikten sonra, kullanıcı Analiz  sekmesinde    istenen anlık görüntüleri seçer. Analiz dosyası, her bir sonraki anlık görüntü önceki anlık görüntüyle karşılaştırılarak ilk referans noktası veya temel çizgi haline gelir.
Sonuçlar cihaz, cihaz türleri, sorunlar ve son görülmeye göre gruplandırılabilir. Wi-Fi için SSID, BSSID, kanallar ve 802.11 türü üzerinde gruplandırma, Wi-Fi cihazlarına ilişkin hızlı bir çözüm sağlar; güvenlik üzerinde gruplandırma, her Wi-Fi istemcisi tarafından hangi şifreleme türünün kullanıldığını anında gösterir.

Gruplandırmaya ek olarak, ayrıntılı filtreleme verilerin kapsamını daraltır; örneğin, "Yeni" olarak filtreleme, yalnızca önceki bir anlık görüntüden bu yana yeni keşfedilen cihazları gösterir. 

Sonuçlar "Yeni", "Eksik" veya "Cihaz içinde değişiklik" olarak işaretlenir (kanal, IP adresi, en yakın anahtar vb. gibi cihaz yapılandırma değişikliklerini belirtmek için)

Sütun sıralaması ve biçimlendirmesi tercihinize göre kaydedilir ve ayrıca başkalarıyla paylaşılmak üzere Link-Live organizasyonunuza kaydedilebilir.

İzleme ve Nmap derinliğindeki kapsamlı CyberScope geliştirmelerine ek olarak, EtherScope nXG, LinkRunner 10G ve AirCheck G3 de değerli yeni özellikler alır:

Özellikler CyberScope EtherScope AirCheck G3 LinkRunner 10G
Discovery İzleme      
Nmap uygulamasında gelişmiş sonuç derecelendirmesi      
Discovery'de cihaz başına birden fazla Nmap testi çalıştırın      
AutoTest'te ters derecelendirme
Spectrum uygulaması iyileştirmeleri  
DHCP seçenekleri testi
Passpoint işaret ayrıştırması  
AutoTest'te ters derecelendirme
Bağlantı Günlüklerini Bağlantı-Canlı'ya Otomatik Olarak İtin

Ek bilgi için lütfen her bir ürünün sürüm notlarına bakın.

* Link-Live, ücretsiz ve son derece güvenli bir bulut hizmeti olarak veya lisanslı şirket içi veya özel bulut dağıtımı için Link-Live Özel sürümü olarak mevcuttur.