MENÜ

Blog

ARA

19

2019
Perspektif, Tutku, Feribot ve X-Ray Test Cihazları ile Zaman Tasarrufu

Perspektif, Tutku, Feribot ve X-Ray Test Cihazları ile Zaman Tasarrufu

RaySafe Araştırma ve Geliştirme ve Mühendislik ekiplerinden bir dizi açık mektup yayınlamaktan heyecan duyuyoruz. Bu ekipler, radyasyon ölçüm ürünü geliştirmenin arkasındaki beyindir ve benzersiz bir bakış açısı sunarlar. İlk olarak Johan Hogner'dan bir blogla başladık ve şimdi Fredrik Oskarson'a ait bir makale paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Johan’ın blog yazısı gibi, Fredrik’ de düşüncelerini paylaştığı bir röportajı temel alıyor.

Fredrik’i tanıyalım

Fredrik Oskarson, Fizik Mühendisliği üzerine yüksek lisans derecesine sahip bir RaySafe Ürün Geliştirme Mühendisidir. Raysafe X2 için sensör fiziği ve ölçüm algoritmaları tasarlama rolünü üstlenmektedir.  Fazla teknik olmayan bir seviyede oldukça ağır şeylerden bahsediyor.

Aslında Fredrik küçük bir adada - İsveç, Göteborg'un dışında yaşıyor ve her gün feribot ve bisiklet yolunda romantik bir yolculuk yapıyor. Bu aynı zamanda ona yenilik kazandırıyor. Fredrik’e göre işi, birçok insan üzerinde etkisi olan cihaz ve algoritmaları tasarlama imtiyazı veriyor. Bu da, “gerçekten işe yarayan” şeyler yapmaya çalışmasına ilham oluyor. Ayrıca, X-Ray QA test aracına en iyi çözümleri katıp, müşterilere yenilikleriyle en iyi şekilde kimin yardımcı olabileceğini görmek ekip arkadaşlarıyla dostça, pozitif rekabeti yeniden canlandırıyor.

Ürünler

Fredrik, X2 radyasyon ölçüm cihazının ve X2 sensörlerinin geliştirilmesinde aktif olarak yer aldı. Ürün üzerinde çalışırken bir numaralı hedefi algoritmaları ve sensörleri ayarlamaktı, böylece herhangi bir ayar yapmadan her şeyi ölçebileceklerdi. Çünkü yapılan bir müşteri araştırmasında, X-ray QA test cihazlarında yaşanan en büyük iki olumsuz noktaları şunlardı;

-Anlaşılması zor olan, kötü ayarlara sahip cihazların neden olduğu tutarsız veya beklenmedik ölçümler
-Yapacak çok şey varken, zamanın yetersiz olması.

Geliştirme sürecinin büyük bir kısmı, herhangi bir teşhis X-ışını makinesinde ihtiyaç duyulan her yönü karakterize edebilecek bir sensör ailesi tanımlamaktı. Tek bir kit, hastalar için radyasyon güvenliği sağlarken profesyonellerin görüntü kalitesini optimize etmesini kolaylaştırmalı - doktorlara mümkün olan en iyi bakım için temel sağlamalıdır.

-R / F sensörü en sık kullanılan sensördür. Tüm radyografi ve floroskopi uygulamalarını kapsar. Diğer R / F sensörlerinden farklı olarak, ekstra donanım, ölçüm modları veya ayarlar olmadan, en düşük floroskopi doz oranlarından en yüksek radyografi hızlarında kısa pozlamalara kadar uzanır. Bunu başarmak için elektronik cihazlar, milisaniyeden daha az bir sürede neredeyse 13 büyüklük sırasını kapsayan sinyal seviyelerine adapte olur.

-MAM sensörü, piyasadaki tüm mamografi ışın kalitelerinde dozu ve HVL'yi ölçtiği için gerçekten eşsiz bir yıldızdır, örn. Mo / Mo veya W / Rh, düzeltmeler olmadan ve kiriş kalitesini seçmek zorunluluğu doğurmaz. Ayrıca, kontrastlı görüntüleme veya tomosentez gibi gelişmiş 3D teknikleri sırasında kullanılan her türlü karışık ışın kalitesi sekansını da işler.
- Işık sensörü, önde gelen orijinal ekipman üreticisindeki (OEM) uzmanlarla birlikte bir “İnovasyon Günü” nde dünyaya geldi. Bu, yıldızların düşük ışık performansına sahip küçük bir açıklık açısı kullanarak monitörlerden gelen ışığı ölçen bir sensörle sonuçlandı. Ayrıca, “ay ışığından güneş ışığına” kadar tüm aralıktaki ortam ışığını ölçer.

Fredrik ve ekibin çalışmalarının sonuçlarını görmek için RaySafe X2 radyasyon ölçüm cihazına bakın. X2 X-ışını test cihazı hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.