MENÜ

Blog

EYL

22

2020
RaySafe 452'nin Yaratılışı

İş Geliştirme, Marka ve Ürün Müdürü Magnus Smith ile Soru-Cevap

Son birkaç yılda radyasyon ölçüm cihazları / radyasyon dedektörleri nasıl gelişti?

Radyasyon ölçüm cihazları sonsuza dek var olmuştur ve bazıları görünüşe göre sonsuza dek kullanılmaktadır. Perspektif açısından, 451P ve 451B Fluke modelleri, önceki 450 modelinin ardından 2000'lerin başında sahalara girdi. Evrim bir salyangoz hızında ilerliyor. Neredeyse tüm radyasyon ölçerler iyon odaları, GM tüpleri veya sintilatörler kullanılarak yapılmıştır. Fluke 452, bir radyasyon ölçer oluşturmak için iki mevcut teknolojiyi entegre eden ilkler arasındadır. Yıllar süren testler gerektiriyordu ve biz sadece ne olabileceğini görmek konusunda yol açtık.

452'nin yaratılışına ne ilham verdi?

451P ve diğer bazı ölçüm cihazları, cihazlarda kullanılan basınçlı iyon odaları nedeniyle tehlikeli madde olarak sınıflandırılır. Sonuç olarak, çok zor bir nakliye süreci var ve nakliye ücretleri son derece yüksek. Basınç altında göndermek için Fedex'te neredeyse bir işi bilen birine ihtiyacınız var. Ayrıca, 451 modelleri düşük enerjilerde ölçüm yaparken yetersiz yanıt verebilir, bu nedenle okumaya manuel enerji düzeltmelerinin uygulanması gerekir. Çeşitli ölçümlere daha fazla ihtiyaç duymak ve nakliyeyle uğraşmamak için artık 452'ye sahibiz - basınçlı iyon odası yok ve çeşitli ölçüm senaryolarında kaliteli performans sağlıyor.

451 ve 452 arasındaki temel farklar nelerdir?

451P / 451B ve 452 radyasyon ölçüm cihazları harika cihazlardır, ancak çoğu durumda 452 daha iyi bir seçim olacaktır. 452'nin seçiminizi etkileyebilecek birkaç özelliği şunlardır: Otomatik veri depolama, şarj edilebilir pil(dahil) Sieverts, Röntgen, Gray, rem veya rad cinsinden Air Kerma ve H*(10) Ambient ölçer.

452 nerede kullanılabilir?

452, radyasyonun olduğu her yerde kullanılabilir: hastaneler, nükleer santraller, havaalanları (tahribatsız testler) vb. Neden 452'ye yükseltmelisiniz? RaySafe 452 radyasyon radyasyon ölçüm cihazı şunları sunar: Daha iyi enerji tepkisi ve yüksek hassasiyet, dozu hafife alma riskini azaltarak yanlış okumalara ulaşma riskini en aza indirir. Basınçlı cihazlara kıyasla sorunsuz nakliye ve gönderim, cihazları servis, onarım ve kalibrasyon için gönderirken önemlidir. Rapor oluşturma ve veri analizi için modern bir bilgisayar arayüzü ve kolay veri aktarımı sağlar.

452'yi piyasadaki diğer ölçüm ölçüm cihazlarından farklı kılan nedir?

Bu özelliklerin birleşimi: Yüksek hassasiyet, hızlı yanıt süresi, geniş doz oranı aralığı, geniş ve düz enerji yanıtı. Birçok alet bunlardan sadece bir veya ikisinde harikadır, ancak çok yönlü bir ürün oluşturmak için 4'ünün hepsini birleştirmek zordur.

452 teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen ürünümüzü inceleyin.

Raysafe 452 Radyasyon Ölçüm Cihazı