MENÜ

Blog

ARA

22

2020
Satın Alma Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

Bir kalibrasyon ekipmanı üreticisinden cihaz satın alıyorsanız, oldukça teknik olduğunu ve maliyetli olabileceğini bilirsiniz. Yatırım nedeniyle, en iyi getiriyi elde ettiğinizden emin olmak için ekipman üreticinizi değerlendirmek akıllıca olacaktır.

Kalite

İyi bir yatırım getirisi (ROI) ve kalite el ele gider. Kaliteli ürünler, uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış kaliteli bileşenlerden üretilir. En yüksek yatırım getirisi, genellikle en az maliyetli ürünler yerine kaliteye yatırım yapılarak gerçekleştirilir.

Ürünler

Ürün teklifi ne kadar kapsamlı? Üretici, özel ihtiyaçlarınızı karşılayan ürün konfigürasyonları sunuyor mu? Hangi disiplinler destekleniyor? Belki bugün basınç ve sıcaklık kalibrasyonu yapıyorsunuz, ancak elektrik, RF, nem veya diğer disiplinlere genişletmek istiyorsunuz. Kapsamlı otomasyon yazılımıyla desteklenen kapsamlı bir ürün teklifiyle tek bir şirketle çalışmak özellikle verimli olabilir.

Yenilikçilik

Üretici, süregelen yeniliğe bağlılık gösterdi mi? Aksi takdirde, bu üretici gelecekte iş dünyasında olmayabilir ve bu da devam eden desteğinizi tehlikeye atabilir.

Kalıcılık

Devam eden destekten bahsetmişken, üreticinin kalıcı gücü var mı? Çalkantılı ekonomik döngüleri atlatmak için kaynakları ve finansal desteği var mı? Gelecekte sizin için orada olacaklar mı?

Müşteri

Üretici müşteri takıntılı mı? Müşteri sorunlarını çözmek ve ürünlerini, hizmetlerini ve desteklerini iyileştirmek için sürekli olarak müşteri geri bildirimi arıyorlar mı?

Küresel

Uluslararası pazarlara hizmet ediyor musunuz yoksa bir gün umut ediyor musunuz? Ülkeye özgü düzenlemelere zaten uyan ürünler üreten bir üreticiyle çalışmak isteyeceksiniz.

Kaynaklar

Üretici hangi öğrenim kaynaklarını sunuyor? Ürün eğitimi veriyorlar mı? Çok çeşitli ücretli ve ücretsiz eğitim? Yararlı uygulama notları yayınlıyorlar mı, ücretsiz web seminerleri düzenliyorlar mı, kullanıcı gruplarına sponsor oluyorlar mı, bir bilgi tabanını koruyorlar mı ve müşterilerin ekipmanlarıyla başarılı olmalarına yardımcı olmaya ilgi gösteriyorlar mı?

Tarih

Şirket ne zamandır faaliyet gösteriyor ve zaman içinde sürekli büyüme gösterdi mi? Geçmişleri gelecekte sizin için orada olacaklarını gösteriyor mu?

Bütünlük

Şirket, organizasyonu genelinde dürüst ve ilkeli davranış sağlamak için ne yapıyor? Bir bütünlük ve uyum programları var mı? Resmi davranış standartları var mı? Açık, dürüst iletişimin bir istisna değil beklenti olduğu bir ortama bağlılar mı?

Topluluk

Üretici ne tür bir vatandaş? Toplulukları için endişe duyuyorlar mı? Vizyon beyanları nedir? Dünyayı anlamlı şekillerde iyileştirmeye mi çalışıyorlar? Toplum hizmetine katılıyorlar ve değerli amaçlara katkıda bulunuyorlar mı?