MENÜ

Blog

ARA

20

2019
SGX Serisi Kaynağınızı Ethernet Üzerinden Kontrol Edin

AMETEK Programlanabilir Gücü'nün SGX Serisi güç kaynaklarının harika özelliklerinden biri, LXI Sınıf C Ethernet arayüzünü desteklemesidir. Bu, SGX Serisini ağınıza bağlamanızı ve ağdaki herhangi bir bilgisayardan uzaktan kontrol etmenizi sağlar.

LXI standardı, her C Sınıfı LXI cihazının aşağıdakileri yapması gerektiğini belirtir:

-Standart bir Ethernet arayüzüne sahip olmak,
-Standart bir web tarayıcısından görüntülenebilen bir web arayüzü sunmak,
-IVI sürücüleri sağlamak.

Sunucu üzerinden bir SGX güç kaynağı ile iletişim kurmak için bir web tarayıcısı açın ve güç kaynağının IP adresini “Adres” alanına yazın. Ardından, güç kaynağının ethernet web sayfası arayüzünü başlatmak için ENTER tuşuna dokunun.

LXI uyumlu bir web sayfasının düzeni, cihazın modelini, üreticisini ve cihaz adını gösteren bir banner içerir. Aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi, model numarası SGX 60 / 250X, üretici AMETEK Programlanabilir Güç ve cihaz adı LXI-SGX60 / 250X-SGX60 / 250X-ABCDEF'dir.

Büyük başlığın altında, her biri ilgili sayfaya bağlı dört sekme vardır. Giriş sayfasına (varsayılan), İnteraktif Kontrol sayfasına ve LXI Kimlik sayfasına giriş yapmadan erişebilirsiniz, ancak IP Yapılandırma sayfasına erişmek için bir kullanıcı kimliği ve şifre girmeniz gerekir. Ana sayfa (yukarıda gösterilmiştir) yalnızca bilgi amaçlı bir sayfadır. Tedarikle ilgili mevcut tüm bilgileri görüntüler. IP

IP Yapılandırma sayfası (aşağıda gösterilmiştir), uzaktan işlem yapılandırmasında yetkisiz değişiklikleri önlemek için parola korumalıdır. Yalnızca değiştirmek istediğiniz parametrelerin bilgilerini doldurmanız gerekir, önceden girilmiş ve kaydedilmiş tüm bilgiler varsayılan olarak kalır.

Bu sayfadaki bilgiler şunları içerir:

- Host Adı: Varsayılan Host adı SGX'dir. Bu adı, benzersiz olduğu sürece değiştirebilirsiniz. Host adları, LXI uyumluluğu için 15 karakterle sınırlıdır.
-TCP / IP Yapılandırması: Güç kaynağı DHCP'de veya statik IP yapılandırmasında çalışabilir.
-Statik IP Yapılandırması: Aşağıdaki Ethernet / LAN parametrelerinin bir kısmını veya tamamını manuel olarak yapılandırmak için Statik IP'nin yanındaki radyo düğmesini tıklayın: IP adresi, alt ağ maskesi ve ağ geçidi.
-DHCP Yapılandırması: DHCP sunucusundan dinamik adres alımı için DHCP'nin yanındaki seçeneğe tıklayın.
-Otomatik IP: Etkinse, DHCP sunucusu yoksa, güç kaynağı 169.254.0.1 - 169.254.255.254 aralığına 255.255.0.0 alt ağ maskesi ile birlikte kendine bir IP adresi atar. Kontrol etmek için Otomatik IP'nin yanındaki kutuya tıklayın (Otomatik IP'yi etkinleştirin); işaretini kaldırmak için tekrar tıklayın (Otomatik IP'yi devre dışı bırakın).

İnteraktif Kontrol sayfası (aşağıda gösterilmiştir), SGX kaynağını kontrol etmek için düzgün şekilde biçimlendirilmiş SCPI komutları girmenize olanak sağlar. Bu komutlar için programlama kılavuzuna bakın. Bazı komut ve cevaplar aşağıda gösterildiği gibi web sayfasında görülebilir.

LAN arayüzü, SGX Serisi için uzaktan kontrol arayüzlerinden sadece bir tanesidir. Ayrıca RS-232 ve GPIB arayüzleri de mevcuttur.

Bu arayüzler ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi için SGX Serisi  RS232, Ethernet ve IEEE 488.2 programlama kılavuzuna bakınız.