MENÜ

Blog

NİS

30

2019
Tektronix yeni AFG31000 serisinin gelişmiş özellikleri ve performansı ile test sürenizi kısaltıyoruz

Eric Yang, Tektronix

IoT cihazları, yeni nesil mobil cihazlar veya gelişmiş otomotiv sensörleri üretimi yapıyorsanız, yüksek ihtimalle hızlı bir rekabet ortamında zamanla yarışıyorsunuzdur. Ürünlerin pazara sürüm süresi giderek kısalırken aynı zamanda ürünlerin daha küçük, daha düşük maliyetli ve daha yetenekli olması beklenir.

Günümüzde mühendislik süreci sürekli daha iyiyi hedeflediğinden, müşterilerimizin artan taleplerine cevap verebilmek ve karşılaştıkları sorunlar karşısında oluşan baskıyı azaltmak için yardımcı olmak test ve ölçüm sektöründe bizlere düşüyor.

Oluşan karmaşık tasarımlar için ölçüm çözümleri sunulmasının ötesinde, Tektronix çalışmalarının büyük bir bölümünde mühendislerin zamandan kaynaklı yoğunluğunun azalması için ürünlerini anlaşılması ve kullanılması daha kolay bir hale getirmeyi hedefliyor. MSO 5 serisi osiloskoplarında geniş bir dokunmatik ekran ile kullanıcılara zaman tasarrufu sağlayan ve verimliliği arttıran tamamen yeni bir kullanıcı ara yüzü ile dikkate değer bir atılım gerçekleştirdi.

AFG31000 serisinin lansmanıyla keyfi/fonksiyon üretecini de yeniden tanımlıyoruz. Tamamen yeni bir tasarım olan AFG31000, endüstride birçok ilke imza atıyor. Piyasada  bulunan en büyük dokunmatik ekranı (9inç) ile birlikte yeni ve daha kabiliyetli bir kullanıcı ara yüzüyle geliyor. Cihaz dokunmatik ekranlı osiloskoplarımızla mükemmel bir uyum sağlayarak müşterilerin daha öncesine göre çok daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ihtiyaç duydukları test sinyallerini oluşturmalarını sağlamada yardımcı olur.

Cihazın temel özelliklerini ve markete kazandırdığı yenilikleri daha detaylı araştırmak için AFG31000 ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir diğer sorunsal ise dokunmatik ekranlı arayüzün(UI) gerekliliği. Mühendisler için gerçekten bu gerekli ve isteniyor mu? Çok değil 10 yıl kadar önceye baktığımızda birçok uzman ilk nesil İphone içinde aynı soruyu soruyordu. Şu an gelinen noktayı göz önünde bulundurursak teknolojinin gelişimine ayak uydurmamız gerektiğini anlıyoruz.

Şu anki izlenim akıllı telefonlarla büyüyen genç nesil mühendislerin test araçlarıyla da benzer bir deneyime sahip olmayı beklemektedir. Bu amaçla müşteri geribildirimlerine dayanarak, kullanıcılarla, tasarım mühendisleriyle ve kullanıcı deneyimi(UX) uzmanlarıyla beraber çalışıp birkaç tasarım değişikliği gerçekleştirdik. AFG31000'in dokunmatik ekranı için, sadece parametre veya ayarları bulma ve değiştirme işlemini kolaylaştırmakla kalmayan, aynı zamanda kullanıcıların keyfi dalga formları oluşturmalarını ve düzenlemelerini ya da dalga formu sekansları oluşturma işlemlerine olanak tanıyan, dokunma, kaydırma, sıkıştırma ve yakınlaştırma, sürükleyip bırakma gibi işlemleri de ekledik. Kuşkusuz, bu yaklaşım eski AFG işlemlerine göre çok daha kolay ve hızlı olmasını sağladı.


AFG kullanımı, AFG31000’in 9-in touch kullanıcı arayüzü ile daha da hızlı ve kolay

Elbette müşterilerin görmek istedikleri başka geliştirmeler de vardı. Bunlardan biri, AFG ile test edilen sistem arasındaki empedans uyuşmazlığından dolayı AFG’nin çıkışındaki sinyal ile test edilen sistem giriş sinyalinin farklı olmasıydı. Çünkü test edilen sistem empedansı AFG’lerde olduğu gibi her zaman 50 ohm olmayabilir. Bu sorunu çözmek için, AFG31000, kullanıcıların ek kablolara veya cihazlara ihtiyaç duymadan test edilen cihazdaki dalga formunu izlemelerine ve görüntülemelerine olanak sağlayan yeni patentli InstaViewTM teknolojisini geliştirdi.

Başka bir zaman kazandırıcı aracımız ArbBuilder, kullanıcıların doğrudan cihaz üzerinde rasgele dalga formları oluşturmasını ve düzenlemesini sağlar. Şimdiye kadar, tek seçenek dalga formlarını bir PC'de oluşturmak ve sonra bunları cihaza aktarmaktı. Ancak, yoğun bir laboratuvar ortamında, anlaşılması ve kullanılması kolay özel kullanıcı arayüzü olan ArbBuilder daha pratik bir kontrol yolu sunmaktadır. Geniş bir dokunmatik ekrana sahip olmadan AFG’de dalga şekli dizilerini yapılandırmak neredeyse imkansız olur. ArbBuilder cihaz üzerinde çalışırken, kullanıcılara sadece daha fazla esneklik ve kolaylık sağlamakla kalmıyoruz, ekstra maliyetleri, çalışma ortamında yer açma ihtiyacını, PC ile AFG arasındaki ekstra bağlantı ve kurulumları AFG'ye aktarma işlemlerini ortadan kaldırıyoruz.

AFG31000 ürününü incelerken, basitleştirilmiş çoklu ünite senkronizasyonu ve programlanabilir dalga şekli sıralaması gibi diğer zaman kazandıran özellikleri de öğreneceksiniz. AFG31000’in 128 Mpts dalga formu hafızası 256 segmente ayrılabilir. Kullanıcı bu segmentlere istediği dalga formlarını sürükle bırak yöntemiyle atayabilir. Üst seviye AWG’lerde görebileceğiniz böyle bir gelişmiş özelliği uygun bir maliyetle AFG31000 serisi ile edinebilirsiniz.

AFG31000 serisi cihazların 1 veya 2 kanallı konfigürasyonları mevcuttur. 14 bit dikey çözünürlükte seçilen modele göre 250 MSa/s, 1 GSa/s veya 2 GSa/s örnekleme hızı performansı seçenekleri bulunur. Ek olarak, standart AFG modunda, kullanıcılar dalga biçimi uzunluğu ve örnekleme oranı hakkında endişe duymadan frekansı değiştirebilir. Çıkış genlik aralığı 50 Ω yükte 1 mVp-p ila 10 VP-P'dir.

AFG31000 serisi keyfi / fonksiyon üreteçleri 25, 50, 100,150 ve 250 MHz bant genişliğine sahip modelleri mevcuttur.