MENÜ

Blog

NİS

25

2019
USB 3.1 Verici Testi

Gary Simonton, Tektronix

USB 3.1 Gen 2 teknik özelliklerinin eklenmesi ve çift yüzlü 24-pin Tip-C konektör ile USB’nin hakimiyeti, tüketici pazarında daha da sağlamlaştırılmıştır. USB 3.1 Gen 2, bilgi işlem ve mobil cihaz endüstrisinin istediklerini sunar: 10 Gb / s’ lık hızlı transfer hızı , çok daha yönlü, kullanışlı ve esnek bir konektör.

USB 3.1 Gen 1 / Gen 2 ve Type-C'yi mümkün olduğunca fazla tasarımın içine uygulamak üzereyiz.Gen 2 ile veri hızını 10Gb / s'ye kadar çıkarmak ve Tip-C ara yüzünü uygulamak, yavaş ve sabit USB 2.0'a kıyasla bir takım zorluklar ortaya çıkarıyor.  Ayrıca, USB 3.1 ile yeterince istediğinizi alamıyorsanız, 20 Gb / s veri hızlarına sahip USB 3.2'nin çok yakın bir zamanda geleceğini unutmayın.

Herhangi bir USB tasarımcısı için en önemli adımlardan biri uyumluluk(compliance) testinden geçmektir. SSC clock sinyallerle ölçümler, jitter, gerilim ve eye diyagram gibi PHY (fiziksel katman )ölçümleri ve LFPS zamanlaması ve gerilim dönüşü ölçümleri gibi ölçümlerin tümü, geleneksel olarak uygunluk sertifikası ayarlarında otomatik uyumluluk yazılımı tarafından yapılır.

Fakat bir veya daha fazla otomatik uyumluluk testi başarısız olduğunda ne olur? İşte otomatik testlerin yetersiz kaldığı yer - ve Tektronix'in otomasyondan alabileceğinizin ötesine geçen kapsamlı ölçüm yetenekleri sunmasının temel nedenlerinden biri. Aslında, uyumluluk için gerekli olanla eşleşen bir dizi ölçüm sağlıyoruz ve daha sonra size derinlemesine analiz yapabilmeniz için güçlü araçlar sunuyoruz. 

Jitter ve eye analizi yazılım aracımız (DPOJET), belirli ölçümleri ayırma esnekliği sağlar ve hataların nedenlerini daha iyi anlamak veya verilen bir tasarımda ne kadar marj olduğunu belirlemek için sonuçları doğru bir şekilde araştırır. Bu seviyede hata ayıklama,en  son USB versiyonundaki teknik özelliklerinin karmaşıklığı ve ulaşılan veri hızları göz önüne alındığında hiç olmadığı kadar önemli.

Bu karmaşıklıkla başa çıkmak için, tasarımcıların olayın içyüzünü daha iyi kavrayabilmeleri gerekir. Buda ancak  otomatik bir uyumluluk (complaince)çözümüyle test edilerek sağlanabilir. Sizinde uyumlulukta güvene ihtiyacınız var.