MENÜ

Blog

23

2019
Yazılım Testleri MIL-STD-1399-300B Testini Kolaylaştırıyor

Grady Keeton, Ametek

Donanma gemilerinde çalıştırılacak ekipman tasarımı, iki uçlu bir duvar prizine takılan bir tüketici ürünü tasarlamak gibi değildir. Bununla birlikte, ekipmanın bu gücü güvenilir bir şekilde kullanabileceğinden emin olmak için yerleşik güç kaynağının özelliklerini bilmek ve test etmek önemlidir.

MIL-STD-1399-300B, Akım Department of Defense Interface Standard for Electric Power, Alternating Current, AC elektrik gücü kullanan gemi ve denizaltı ekipmanı için elektrik arayüzü güç gereksinimlerini tanımlar. Ayrıca, kullanıcı ekipmanı ile elektrik sistemi arasındaki uyumluluğu sağlamak için gereksinimleri ve test yöntemlerini de tanımlar. Standardın son sürümü, Revizyon B, hem sabit 400 Hz hem de 60 Hz frekansını kapsar.

Standard ilk olarak, gemi elektrik sisteminin arayüzdeki özelliklerini gerilim, frekans, süreklilik ve gerilim dalga formu açısından tanımlar. Daha sonra, kullanıcı ekipmanı tasarımı ve kurulumu ile gemi uyumluluğu sağlamak ve bu özellikleri sağlamak için gerekli olan kısıtlamaları belirtir. Son olarak, kullanıcı ekipmanının bu standarda uygunluğunu doğrulamak için test gereksinimlerini belirtir.

Üreticilerin MIL-STD-1399-300B gereksinimlerine uymasına yardımcı olmak için, AMETEK Programlanabilir Güç, Gemi Gücü Test Yazılımı seçeneğini sunar. Bu yazılım seçeneği, hem sabit 400 Hz hem de 60 Hz frekans gücü de dahil olmak üzere test standardında bulunan tüm güç gruplarını kapsar. Gemilerde kullanılmak üzere tasarlanmakta olan ekipmanların elektrik testlerini basitleştirir. Örneğin, Section 5.2.6’ya göre “Kullanıcı ekipmanı, Tablo9'dan 15'e kadar olan kullanıcı frekansı ve gerilim toleransı süresi içinde, güç faktörü 60 Hz için  0.8 lagdan 0.95 leade kadar ve 400 Hz için 0,8 lagdan 0.9 leade kadar olacak şekilde, normal kararlı durum çalışma koşulları altında başlangıç ve darbe yükleri hariç olmak üzere çalışır.” Bu test yazılımı ile, gerilimleri ve güç faktörlerini sağlamak için bir AMETEK Programlanabilir güç AC kaynağı programlayabilirsiniz.

Gemi güç testi yazılımı seçeneği aşağıdaki AC güç kaynağı hatları ile kullanım için kullanılabilir:

-Asterion® AC Serisi
-CSW Serisi
-iX Serisi
-MX Serisi
-RS Serisi

Aşağıda gösterildiği gibi California Instruments Virtual Panels grafiksel kullanıcı arayüzü yazılımı ile çalışır. Virtual Panels yazılımı yukarıdaki tüm AC güç kaynakları için kullanılabilir ve MIL 1399 testleri MIL 1399 test ekranından çalıştırılabilir.

Bu yazılım, zaman alan test sırası programlamasını ortadan kaldırarak MIL-STD1399-300B'ye uyması gereken EMC test laboratuarları ve savunma sanayi alt yüklenicileri için özellikle yararlı olacaktır. AMETEK Programlanabilir Güç Kıdemli Ürün Müdürü James Schada, “Test operatörleri yazılımı basitçe açabilir, çalıştırmak istedikleri testin adını tıklayabilir, ekran düğmesine basabilir ve test adımları otomatik olarak çalışır. Test çalıştırıldıktan sonra, yazılım test dizisi, bir gerilim ve akım grafiği, bir akım harmonikleri grafiği, akım spektrumu ve kullanıcı testi verileri de dahil olmak üzere sonuçlar hakkında bir rapor oluşturabilir.” şeklinde açıklamasını sunmuştur.

MIL-STD-1399-300B Gemi Güç Testi Yazılımı veya AMETEK'in programlanabilir güç kaynakları ve programlanabilir yüklerinden herhangi biri hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.