MENÜ

Blog

MAY

20

2019
Yeni Firmware Sürümüyle Mixed Domain Analizi Büyük Ekranda

David Pereles, Tektronix

Tektronix, 5 ve 6 Serisi MSO osiloskopları için Spectrum View adlı yeni bir analiz aracı yazılımı yayınladı. 5 ve 6 Serisi MSO'lar için ücretsiz indirilen Spectrum View, büyük, yüksek çözünürlüklü ekranlarda mixed domain analizi gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Bu mixed domain özelliği, yalnızca yazılımı yükleyerek herhangi bir 5 veya 6 Serisi MSO'ya eklenebiliyor.

Şimdiye kadar, Tektronix MDO4000C mixed domain osiloskopu, dalga formu ve spektrum görünümleri üzerinde bağımsız kontrol ile senkronize zaman ve frekans alanı analizi sunan tek osiloskop olmuştur. Bunu, kendi giriş kanalına sahip tam spektrumlu bir analizörü dahil ederek gerçekleştirmektedir.

Tektronix yüksek performanslı 5 ve 6 Serisi MSO mixed domain osiloskoplarında RF analizi ihtiyacını gidermek için, ayrı bir giriş kanalı gerektirmeyen benzer yetenekler sunan yeni bir yaklaşım benimsemiştir. En Son gelen firmware ile halihazırda osiloskoplara eklenerek yeni patentli teknolojiye olanak sağlamaktadır. Cihazdaki donanım, her bir alandaki bağımsız kontrollerle analog dalga formu görünümüne (örneğin sol altta) ve spektral görünümlere (sağda) aynı anda bakmanıza olanak tanır.


5/6 Serisi MSO için yeni firmware, her domainde bağımsız kontrol ile eşzamanlı analog ve spektrum görünümleri sağlar.

Bağımsız kontroller, dalga formu görünümündeki zaman ölçeğini etkilemeden, spektrumunuzu bilinen merkez frekansı, span ve RBW kontrolleriyle ayarlamanıza olanak tanır. Bunun tersi de geçerlidir - yatay ölçekte yapılan değişiklikler spektrumu etkilemez. Bağımsız kontroller, frekans domaininde gerçekleşen olaylar ile time domaini arasında korelasyonun kurulmasını kolaylaştırır.


Bağımsız kontroller, bilinen kontrollerle spektrumu ayarlamanıza izin verir.

Hem 5 hem de 6 Serisi MSO'lar FlexChannel girişlerine sahiptir. Girişlerin her biri tek bir analog kanal veya sekiz dijital kanal olarak kullanılabilir. Spektrum View ile, herhangi bir analog sinyal, zaman domaini dalga formu olarak, frekans domaini spektrumu veya her ikisi de aynı anda görüntülenebilir. Dijital kanallar, herhangi bir girişe bir TLP058 logic probu eklenerek etkinleştirilir. Bu, analog dalga formlarına, frekans spektrumlarına veya dijital dalga formlarına bakmak için herhangi bir girişin kullanılabileceği anlamına gelir.


Flex Channel kontrolleri, analog dalga formlarına, frekans spektrumlarına veya dijital dalga formlarına bakmak için herhangi bir girişin kullanılabileceği anlamına gelir.

Aşağıdaki ekranda iki kanal gösteriliyor: Kanal 1, 8 bitlik dijital-analog dönüştürücünün çıkışını hem dalga formu hem de spektrum olarak gösteriyor. Kanal 2, DAC'ye girişi 8 logic dalga formu olarak gösteriyor.


Analog dalga formlarının, frekans spektrumlarının ve dijital dalga biçimlerinin görünümü

Ayrıca, mixed domain analizini aşağıda gösterildiği gibi birden fazla kanalda da gerçekleştirebilirsiniz. İki renk kodlu analog dalga formunun her birine karşılık gelen bir spektrum bulunmaktadır. Her dalga formunun altında küçük bir çubuk olduğuna dikkat edin. Bu, spektrumun zaman alanı içinde gerçekleştiği zamanı gösterir. Bu spektrum zamanını hareket ettirerek, dalga formunun herhangi bir noktasında senkronize spektrumu görebilirsiniz.


Spectrum View ile aynı anda birden fazla kanalda mixed domain analizi yapabilirsiniz.

Bu hareketsiz ekran görüntüleri elbette tüm hikayeyi anlatmıyor. Daha detaylı bilgi için 5 Serisi MSO / 6 Serisi MSO sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.