MENÜ

Blog

EYL

21

2020
Yeniden Onaylanmış Test Raporları (Re-Certified) Geçerli Midir?

Sahadaki teknisyenlerle konuştuğunuzda, bazı test sonuçlarının Fluke Networks LinkWare ™ PC Raporlama Yazılımı kullanılarak yeniden sertifikalandırılmasından endişe duyar. Endişesi, sonuçların gerçekten geçerli olmaması, müşterisinin sonuçları reddetmesi ve yükleyicinin geri dönüp müşteri tarafınca kullanılmakta olan bağlantıları yeniden test etmesi gerektiğiydi.

Bakır testi için yeniden sertifikalandırılan sonuçların tamamen iyi olduğuna dair güvence verdiğinizde. Karşı çıkarlar ama; mesela bunların hepsi TIA CAT 5E Permanent Link için test edildiğini; ancak, çalışmaların kapsamı bağlantıların TIA CAT 6 Permanent Link ile test edilmesi gerektiğini söylerler. Zorunlu testler için farklı PASS / FAIL sınır değerleri bir yana, 100MHz ya da 250MHz ile başlamak için üst test frekansında büyük bir fark vardır. Peki, test sonuçları için yeniden sertifikalandırma nasıl mümkün ve geçerli olabilir?

Öncelikle, bir DSX Serisi CableAnalyzer ™ 'in, CAT 5E Permanent Link ile test edecek şekilde konfigüre etseniz bile, bu standardın gerekli tüm parametrelerini 350 MHz'e kadar test edeceğini anlamanız gerekir; bu nedenle standart 100 MHz diyebilir, ancak DSX Serisi Kablo Analizörleri, 350MHz'e kadar geçerli test verilerine sahip olacaktır.

                                          

Elde edilen test verilerine bakıldığında, Kablo Analizörü bu verileri yalnızca seçilen standarda, görseldeki durumda 100 MHz'de duran CAT 5E Permanent Link sınırına göre değerlendirecek ve bu 100 MHz sınırına göre bir PASS ya da FAIL görüntüleyecektir. Şekil 1., sol taraftaki NEXT @ Remote plot'a bakın.

DSX Serisi Kablo Analizörlerini konfigüre ederken, Plot Verilerini Kaydet seçeneğinin Açık olarak ayarlandığından emin olun. Bu, tüm çizim verileriyle birlikte tam test sonucunun test cihazında saklanmasını sağlayacaktır. Bütün plot data depolandığında ve gerekli test verileriyle, LinkWare PC yazılımı kullanılarak yeni bir standarta uyum için bir bağlantı yeniden sertifikalandırılabilir. Gerekli verilere sahip olmak çok önemlidir.

Şekil 1'de, sağ taraftaki NEXT @ Remote plot'ta, CAT 6 Permanent Link sınır çizgisini orijinal CAT 5E Permanent Link testimiz için kullandığımız aynı verilere eklenilir. Bu, NEXT sonucunun CAT 6 Permanent Link NEXT testini de geçeceğini görebiliriz.

Test sonucu LinkWare PC'ye yüklendikten sonra, yeniden sertifikalandırma çok koladır. Üst menüden yeniden sertifikalandırmak istediğiniz sonucu seçin, Yeniden Onayla'yı seçin, ardından test standartları seçicisinden yeni sınırı seçin, aşağıdaki Şekil 2'ye bakın.

Yeniden sertifikalandırıldıktan sonra, yeni test sonucu sonuçlar listesinde gösterilecektir, yeniden onaylanan sonuç aynı Kablo Kimliği ile tanımlanır, ancak buna (RC) eklenir.

Bir Fluke Networks DSX Cable Analyzer'dan alınan yeniden onaylanmış bir sonucun, kurulan bağlantı için geçerli bir test sonucu olduğuna tamamen güvenilebilir. Veriler hiç manipüle edilmedi, sadece gerekli tüm testler için seçilen yeni sınıra göre değerlendirildi. Yeniden sertifikalandırılmış bir test sonucu manipüle edilemez, yeniden sertifikalandırmada kullanılan standartların sınırları, uygun standartlara referansla Fluke Networks mühendisleri tarafından kodlanmıştır. Fluke Networks LinkWare PC yazılımını kullanırken bir kullanıcının bu verilere erişmesi ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

Fluke Networks LinkWare PC, OEM'ler ve dünya çapındaki danışmanlar tarafından güvenilmektedir. Oluşturulan dosyaların formatı .flw (Fluke LinkWare) şeklindedir, dosya formatı robusttur ve manipüle edilemez veya hacklenemez. Aslında, birisi dosyayı değiştirmeye çalışırsa, LinkWare ya dosyanın bozuk olduğunu bildirir ya da orijinal test sonucunun görülebilmesi için dosyayı orijinal, değiştirilmemiş durumuna geri döndürür.